×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Treballadors d’Acciona: “Tots som Nissan. Demanem suport al campament i la caixa de resistència"

Les treballadores i treballadors d'Acciona, empresa externa de Nissan, estan en lluita en defensa dels seus llocs de treball i criden a donar suport al campament muntat a les portes de Nissan Barna 3 i la seva pròpia caixa de resistència.

Joe Molina

dilluns 13 de juliol de 2020
Facebook Twitter

La setmana passada la direcció de l’empresa va presentar un ERO per a més de 2.500 treballadors confirmant així la seva decisió irreversible de tancar les plantes de la Zona Franca i els centres de Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, a partir de desembre de 2020.

D’altra banda, els més de 25.000 llocs de treball indirectes de les contractes que servien a la marca de manera “externa” per a abaratir costos, avui passen a ser els grans oblidats. La plantilla d’Acciona és un focus del conflicte que, al costat d’altres fàbriques com Magneti Marelli, Magna, Lear, Gestamp o Tachi estan lluitant per defensar els seus llocs de treball.

Enfront d’això, els treballadors i treballadores d’Acciona des del campament Barna 3, “en defensa de 25.000 llocs de treball” fan “una crida a la unió del CE i de la plantilla d’Acciona” i expliquen que “necessitem que la plantilla i el CE estiguin bolcats en aquesta lluita, en aquest projecte” i encara que consideren que “el campament és dur, però més dur és com ens ha tractat l’empresa durant tots aquests anys enrere i en temps de COViD -19 l’empresa ens ha deixat a molts de nosaltres sense cobrar, avui dia hi ha treballadors que no han cobrat, cal lluitar, el nostre enemic és l’empresa, ens unirem i donarem suport a aquest campament conjuntament amb les accions que durà a terme el CE d’Acciona.”

Et pot interessar: Cinquè dia de piquet d’Acciona-Nissan: "Que no surti ni un camió"

D’altra banda, el comité d’empresa de ACCIONA convoca una nova manifestació el pròxim dimecres 15 de juliol a les 10hs al Pg. Zona Franca 69-73 a les oficines d’Acciona.

Per la seva part, des de CGT Acciona, "demanem el suport total de tots els treballadors d’Acciona de tot el seu CE de totes les plantilles, de totes les organitzacions i de tota la societat per a defensar els nostres llocs de treball”.

“No podem permetre que es perdin 25.000 llocs de treball” i valoren que “s’aveïna una onada d’acomiadaments per part del sector empresarial, serà molt difícil o impossible trobar treball si s’eliminen milions de llocs de treball i estan començant aquesta onada: NISSAN, ALCOA, MARELLI, ACCIONA, AIR BUS, MOTHERSON, ALUDYNE AUTOMOTIVE”

“Cada vegada som mes, són molts llocs de treball i els que vindran. Per això demanem màxima col·laboració i unió, començant per nosaltres, el CE d’Acciona”, en referència al comitè d’empresa d’aquesta subcontracta. “Que la societat surti als carrers per a defensar els llocs de treball i la indústria, quelcom que van defensar els nostres avis, pares, ara ens toca defensar-ho a nosaltres”

Caixa de resistència dels treballadors i treballadores d’Acciona

La plantilla d’Acciona ha començat a difondre la seva pròpia caixa de resistència per a sostenir la seva lluita, “Hem d’informar que tenim caixa de resistència en el campament Barna 3, necessitem fer caixa per a anar a més en aquesta lluita, mantenir el campament”, a més expliquen que necessitaran sostenir les manifestacions i tot tipus de material per a sostenir el campament. “Tenim molta il·lusió i s’està demostrant la guerra que podem donar”.

Alhora, criden a la unitat amb la plantilla de Nissan, “Tots som Nissan. Nissan no es tanca” és el seu lema i des del campament expliquen que “Estem organitzant horaris a 4 hores, 6 torns al dia, cada dia estem més ben organitzats, tenim més companys que s’han unit al campament i anem en augment, continuem cridant a la solidaritat i que s’uneixi la plantilla d’Acciona, tothom que vulgui venir i apuntar-se als quadrants per a sumar serà benvingut”.

La divisió entre la plantilla de Nissan i les de les subcontractes, imposada per les patronals a tots els sectors de la classe treballadora és desafiat per les diferents plantilles com es ve reflectint en la pancarta més representativa del conflicte “Futur per a les 25.000 famílies. Nissan no es tanca”. No obstant, el comitè d’empresa de Nissan -integrat per Sigen-USOC, CCOO, UGT i CGT- reprodueix una divisió que, d’aprofundir-se, portarà clarament a una derrota als 25.000.

Per aquesta setmana, CGT d’Acciona i CGTde Nissan donarán suport i convocarán a la manifestació organitzada per la coordinadora de proveedors i subcontractes en defensa dels 25.000 llocs de treballs, el dijous 16 de juliol a la Plaça Sant Jaume a les 18hs.

La unitat de les files de totes les plantilles és una peça fonamental per a derrotar el tancament de la patronal. Una unitat que implica organitzar una lluita unificada de totes les plantilles fixes i externes, recollint totes les reivindicacions, fins i tot dels sectors més precaris de les subcontractes i coordinant en assemblees de base democràtiques que decideixin en comú tot el pla de lluita, votant i deixant clares les minories i les majories. I així colpejar com un sol puny, fins i tot a les taules de negociació.

Et pot interessar: La lluita de Nissan en una cruïlla: la falta d’un pla de combat


Facebook Twitter

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?