Món obrer Estat espanyol

LLUITA OBRERA

Treballadors acomiadats per Alestis tornaran a la lluita en un format segur

Des del col·lectiu de treballadors han denunciat que el govern intenta confinar la lluita dels treballadors acomiadats.

dissabte 16 de maig de 2020| edici� del dia

Els treballadors tornaran a la seva lluita a Sevilla aquest 18 de maig, en un format segur: 10 treballadors proveïts de màscares, guants i mantenint la distància de seguretat.

Aquest grup de treballadors, després de dos mesos de confinament, han decidit reprendre la lluita i les seves concentracions, encara amb amenaces de multes, i enfrontant l’intent de prohibició per part del govern.

Així, han denunciat: “aquest govern permet a la burgesia del barri de Salamanca prendre el carrer massivament aquests dies. Queda clar que només es vol confinar la lluita de la classe treballadora. Però amb aquest grup de treballadors organitzats "han tocat en os", i estem disposats al que sigui necessari per a retornar el pa a les nostres cases Que la crisi la paguin els capitalistes!”

Al febrer, els treballadors d’Alestis van viatjar fins a Madrid per a portar la seva protesta a les portes del Congrés, exigint al Govern que intercedeixi, ja que Alestis és una companyia amb participació de l’estat.

“Estem disposats a arribar fins al final, i al que faci falta per a recuperar els nostres llocs de treball”, declarava llavors un delegat del SAT. Així arrencava aquest 2020 amb vagues, piquets i solidaritat de classe.

Els dos mesos de confinament, sense percebre ingressos, han posat als treballadors en una situació més dura. Mentre que el govern central, que tindria la capacitat d’intervenir per a exigir la incorporació dels treballadors, no està fent res. Els treballadors es troben en lluita exigint la incorporació als seus llocs de treball des del passat 1 de desembre.

Aquest 18 de maig un grup de treballadors tornarà a plantar cara a l’empresa, al mateix temps que es proposen “obrir una bretxa” per a la protesta sindical. Un gran exemple que requereix solidaritat.
temes relacionats

Alestis Sevilla   /    Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Món obrer Estat espanyol   /    Acomiadaments   /    En Català   /    Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT)

Comentaris

Comentar