Món obrer

MÓN OBRER

Treballadores d’H&M a Tarragona en vaga pels seus drets!!

Reproduïm a continuació el comunicat aprovat per part de les delegades de CGT a H&M a la provincia de Tarragona enfront l'ERO que vol imposar l'empresa tèxtil a nivell de tot l'Estat espanyol, amb més de 1100 acomiadaments.

dimecres 28 d’abril de 2021| edició del dia

H&M va anunciar a principis de mes un ERO que afectaria 1.100 treballadores, el 20% de la plantilla, a més d’altres mesures com a mobilitat funcional, mobilitat geogràfica, de modificació substancial de les condicions de treball, suspensió del contracte o reducció de jornada, quelcom que suposa una major precarització de les condicions de treball de les treballadores de l’empresa, ja per si precàries en el sector. Aquestes mesures afectaran fins i tot les treballadores a les quals l’empresa diu que no se’ls aplicarà cap mesura. Necessàriament augmentarà la seva càrrega de treball, en empitjorar els contractes de les seves companyes.

El gegant del tèxtil anunciava fa tan sols uns mesos a la fi de 2020 que havien recuperat la rendibilitat i que “havien sortit de la crisi més fortes”. Això sense comptar els milions de beneficis acumulats durant els últims anys, que han fet d’H&M una de les empreses més potents del tèxtil a nivell mundial. Veiem que quan a l’empresa li va malament, a les i els treballadors els va malament, però quan els va bé, també ens va malament.

Per això la representació de CGT d’H&M ha convocat vaga a Reus i Tarragona per a evitar el tancament de botigues, els acomiadaments col·lectius i les modificacions substancials de les condicions de treball. La vaga està convocada els dilluns i dissabtes del 3 al 24 de Maig i se suma a la impulsada pel sindicat ELA a l’Euskadi i Navarra els dies 22, 23, 24, 29 i 30 d’Abril i que serà indefinida a partir del dia 3 de Maig.

La lluita de les treballadors de Tarragona, Reus, Euskadi i Navarra no és suficient. Les treballadores i treballadors de les botigues d’H&M a Reus i Tarragona saben del malestar de les companyes i companys de la resta de l’Estat davant les mesures que pretén imposar l’empresa. Aquestes mesures afecten a totes les treballadores i treballadors de l’Estat Espanyol i per això fan una crida perquè la proposta de convocatòria de vaga s’estengui per tot el territori estatal.

Veiem avui que, passada la temporada de rescat patronal a través dels ERTO (dels quals H&M s’ha beneficiat al llarg d’aquest últim any), les empreses comencen a desprendre’s de nosaltres a través d’ERO i centenars d’acomiadaments mal anomenats objectius que no transcendeixen per donar-se a compte gotes, en el dia a dia, en centenars d’empreses.

Les treballadores d’H&M de Reus i Tarragona són avui un exemple a seguir en la lluita pels seus llocs i condicions de treball. Us animem a acompanyar-les i secundar-les en la seva lluita i aprendre amb elles perquè avui ens mostren, de manera activa i decidida, el camí a seguir per a defensar tot allò que ens pretén arrabassar l’avarícia de la patronal.

Et pot interessar: La CGT de Tarragona convoca una vaga a H&M enfront l’ERO que es vol imposar
https://www.esquerradiari.cat/La-CG...
temes relacionats

CGT Tarragona   /    Treballadors textils   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Vaga   /    Món obrer Estat espanyol   /    CGT Catalunya   /    CGT   /    Catalunya

Comentaris

Comentar