×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Tot el suport a la vaga en Telepizza: la joventut precària s’aixeca!

La joventut de Contracorrent i les dones de Pan y Rosas donem suport activament la vaga en Telepizza, com la de les Kellys, Deliveroo, Uber Eats, Glovo i d'altres empreses que ens paguen ni l'SMI. Que tremoli la patronal explotadora, la joventut precària surt a lluitar!

Pan y Rosas Estado español

Contracorriente

divendres 28 de juny de 2019
Facebook Twitter

La plantilla de Telepizza a Saragossa va per segona vegada a la vaga en un mes contra una empresa de beneficis milionaris que paga un salari de misèria, i lluita amb el suport de les treballadores i treballadors de Deliveroo, Glovo, UberEats o Les Kellys entre altres sectors precaritzats. Juntes som més fortes i aquest dissabte 29J ho demostrarem!

El passat 31 de maig va ser la primera vaga a la multinacional Telepizza des de la seva fundació el 1988, una de les patronals més explotadores i anti-sindicals que existeixen, i que la joventut precària, per desgràcia, coneixem bé. Som centenars de milers de joves els que currem en aquestes empreses amb "contractes de misèria" que no arriben ni al salari mínim, amb alta temporalitat i jornades variables que ens obliguen a posar el nostre temps lliure a disposició en tot moment dels patrons.

Et pot interessar: La vaga de Telepizza per la no pujada del SMI, exemple de lluita contra la precarietat

El motiu de la vaga? Exigir a la multinacional el pagament de la pujada del Salari Mínim Interprofessional. Malgrat haver estat aprovada mitjançant Reial decret pel govern de Pedro Sánchez i entrat en vigor des d’el mes de gener passat, l’empresa es nega a atorgar la pujada. Però això no és una excepció, és el “pa de cada dia” en gran part de les empreses, que no troben cap dificultat a saltar-se la llei de totes les formes possibles, mentre el Govern mira cap a un altre costat.

Si triomfa la lluita de Telepizza triomfem totes

Com diu el comunicat que estem impulsant des de Contracorrent al costat d’altres col·lectius juvenils, organitzacions i sindicats, “la vaga en Telepizza Zaragoza del passat 31 de maig -que ha obligat l’empresa a asseure’s a la taula de negociacions- ha posat en relleu que és possible organitzar-se i lluitar encara sota el règim d’una de les patronals més explotadores que existeixen i que és possible doblegar el braç als explotadors capitalistes. Sense organització i lluita a la classe treballadora no ens regalaran res, ni tan sols una pujada del salari establerta per llei que, d’altra banda, és totalment insuficient per a portar una vida digna”.

Per això aquest 29J donarem suport a la plantilla de Telepizza, braç a braç amb riders d’empreses com Deliveroo, Glovo i Ubereats, entre altres campiones de la precarietat, expertes a imposar condicions de treball insuportables, sense cap dret, ni protecció mèdica, ja que no existeix cap contracte per a aquests (falsos) autònoms. I al costat de les Kellys, als i les lluitadors de Amazon, i a tots els sectors que veuen en la lluita de Telepizza la seva pròpia lluita.

La lluita de Telepizza, com la de Amazon, la dels riders, Les Kellys i moltíssims sectors de la classe treballadora, és part d’un lent però continu ressorgiment de la lluita de la classe treballadora després d’anys de passivitat. No és casualitat que la joventut treballadora sigui la que comença a posar-se al capdavant de la lluita contra la precarietat i la prepotència dels capitalistes. I en fer-ho dóna exemple al conjunt de la classe treballadora, mostrant que és possible lluitar –i guanyar- encara en les condicions més difícils.

Dóna suport a la lluita en Telepizza: suma’t a les mobilitzacions a la teva ciutat

A Contracorrent i Pan y Rosas estem convençudes que la joventut precària, junt a les dones i els migrants, pot ser la punta de llança que agiti a tota la classe treballadora en la seva lluita contra els capitalistes. Per això, mentre a Saragossa marxarem al costat de la plantilla de Telepizza i repartidors de Glovo i Uber Eats a les 19.30 des de la plaça San Francisco a la plaça Espanya, en altres ciutats també impulsem concentracions de solidaritat el dia de la vaga.

A Barcelona, al costat de la secció sindical de CGT Telepizza i altres col·lectius solidaris, participarem de la concentració que es farà en la Plaça Urquinaona a les 20 hores. Una acció que serà preparatòria d’una nova vaga a les botigues de Telepizza a Barcelona la setmana vinent, per a continuar estenent la lluita fins a torçar-li el braç a la patronal.

A Madrid, estem impulsant una campanya de solidaritat al costat dels companys i companyes de Brecha Precaria, i el dissabte 29J farem una concentració enfront de la botiga de Telepizza al carrer Princesa 7. Al costat dels companys i companyes de la Fàbrica de Telepizza, de la secció sindical de CGT a Amazon MAD4 que han estat en una dura lluita contra l’hiper-milionari Jeff Bezos, el sindicat Oficios Varios de CGT Madrid i desenes de sindicats, col·lectius socials i polítics, tindrem una cita d’honor per a mostrar la nostra solidaritat.

Dóna suport a la caixa de resistència

L’àmplia majoria de la plantilla de Telepizza són joves precaritzats que perceben un salari de misèria i un sol dia de vaga representa un veritable cop a les seves butxaques. Per això la caixa de resistència és una eina fonamental per a sostenir la lluita contra aquesta multinacional explotadora i milionària i cridem a sumar-se a la solidaritat i les mobilitzacions a tota les organitzacions estudiantils, sindicals i socials.

Des de Contracorrent, al mateix temps que ens sumem a les mobilitzacions, demanem el suport per a la Caixa de Resistència en la qual també estem recaptant, tal com farem en les manifestacions de l’Orgull LGBTI que seran just abans de la vaga, perquè una de les nostres majors armes és aixecar la solidaritat que els capitalistes volen separar. Si ens aliem les sexualitats diverses i dissidents, la classe treballadora, les dones i les persones migrants som imparables!


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE


Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"