×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Tot el suport a la vaga del professorat, tots i totes contra la precarietat!

En les següents línies compartim el comunicat de les agrupacions Pa i Roses i Contracorrent en suport a la vaga del professorat associat contra la precarietat, que tindrà lloc el proper dia 24 de Maig.

Pan y Rosas Estado español

Contracorriente

dimarts 22 de maig de 2018
Facebook Twitter

Des de les agrupacions Contracorrent i Pan y Rosas volem expressar tot el nostre suport a la vaga del personal docent que tindrà lloc el dia 24 de Maig.

Fa ja un mes que el moviment estudiantil de Barcelona es va manifestar als carrers en contra de la elitització de la Universitat, en contra de la violència masclista dins i fora de les aules i en rebuig a la universitat-empresa, que expulsa als estudiants de classe treballadora de les aules per no poder-se pagar aquest dret fonamental, alhora que precaritza amb salaris de misèria als nostres professors i professores.

Com a part del procés neoliberal que s’ha dut a terme durant l’última dècada, hem vist com s’acomiadaven i precaritzaven milers de professors. La universitat pública d’avui es caracteritza per les condicions laborals precàries, amb professors associats amb salaris entre 200 i 500 euros, fent la mateixa feina que el professorat titular.

La major part de la càrrega docent la suporten professors associats, una figura que inicialment va ser pensada per fer classes o conferències puntuals i dutes a terme per experts en determinades matèries. Però la realitat és molt diferent, aquestes places són pràcticament l’única via d’entrada a la universitat, un fet que condemna al professorat a la precarietat i a la pluriocupació.

Solament tombant les contrareformes imposades en les últimes dècades (LOU, 3+2, Pla Bolonya, LOMQE...) podrem conquistar una universitat pública realment gratuïta, que no estigui al servei dels beneficis de la banca i les grans empreses, sinó de la classe treballadora i els sectors populars.

La precarietat que podem veure a la universitat pública és solament un advertiment del que ens trobarem quan ens incorporem al mercat laboral. Com a joves estudiants, moltes vegades amb ocupacions precàries hem de ser part d’aquests processos d’organització i lluita. Per això defensem la vaga del 24 de Maig i fem una crida al conjunt dels i les estudiants a participar activament en aquesta.

Però també als corrents polítics d’esquerra, a les assemblees de facultats i als sindicats d’estudiants amb presència en les facultats com és el SEPC, perquè convoquin una gran jornada de vaga en contra de la precarietat, exigint a les principals centrals sindicals com a CCOO i UGT trencar amb la passivitat i prendre en les seves mans les demandes del professorat precari.

Perquè és necessari convocar una vaga general d’educació que una les demandes del personal docent i no docent amb les demandes dels i les estudiants. Aquesta és l’única eina capaç d’enfrontar tots els atacs que està sofrint l’educació pública en tots els nivells.

Solament construint la unitat entre la joventut i la classe treballadora, començant pels sectors en lluita dins de la nostra universitat, serà possible avançar en la lluita per una educació gratuïta, laica, democràtica i sense precarietat.

Per tots aquests motius, aquest dijous 24 de Maig, des de Contracorrent i Pan y Rosas, acompanyarem al professorat a lluitar en contra de la precarietat, perquè es millorin les condicions laborals de tot el personal associat i perquè la UB reconegui i acabi amb la contractació fraudulenta del professorat temporal, però també per exigir la llibertat sense càrrecs pels i les encausades per lluitar, per lluitar contra la universitat masclista i patriarcal i per totes les demandes històriques de la joventut i el moviment estudiantil que encara queden pendents.


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE


El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna