×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Tot el nostre suport a la vaga dels MIR a Catalunya

Des de la Xarxa de Precaris de Barcelona volem enviar el nostre suport i solidaritat als companys i companyes MIR que aquests dies s'estan concentrant tant en el centre de Barcelona com en altres capitals de província per a denunciar les seves condicions laborals.

Xarxa de Precàries de Barcelona

dimecres 23 de setembre de 2020
Facebook Twitter

Els treballadors sanitaris han estat des de l’inici de la pandèmia a la primera línia per a contenir l’avanç de la covid. Exposats a jornades interminables, sense l’equip de protecció adequat i sent els més afectats per contagis del coronavirus en comparació amb els seus companys i companyes europees.

Entre els sanitaris de diferents especialitats i procedència, un dels col·lectius que més va haver de suportar el pes d’aquesta situació van ser els MIR (metges interns residents). Ells van ser en aquestes circumstàncies els qui van liderar el reforçament de les UCIs i urgències durant la quarantena. En torns maratonians i sense tot just descans, aquests metges al costat de la resta del personal sanitari es van guanyar la simpatia de la població, que tots els dies sortia als seus balcons a reconèixer la gran labor que estaven fent en moments tan difícils.

Avui, davant una nova ona de contagis, veuen com les seves condicions laborals es mantenen en la mateixa precarietat que durant el moment més àlgid de la pandèmia a la primavera, però aquesta vegada amb un esgotament i saturació acumulats.

És per això que els MIR, un dels col·lectius sanitaris més colpejats per les retallades en Sanitat a nivell Estatal i autonòmic, avui surt als carrers.

Reivindica una jornada laboral de 35h setmanals, garantir un màxim de 48h setmanals afegides a la jornada ordinària i complementària, establir un màxim de 4 guàrdies al mes, sent màxim 1 d’elles en festiu, respectar el descans de 36h setmanals, assegurar espais de descans dignes, garantir descans mínim de 12h ininterromput després de la jornada, garantir que les jornades complementàries contin per a la vida laboral treballada, garantir que el MEF no cobreixi llocs de treball estructural i garantir que els anys de residència comptin per a la carrera professional.

Enfront d’aquestes reivindicacions l’única cosa que han rebut des del Departament de Salut és un augment salarial del 5%, és a dir, a penes 1 euro al dia. Aquesta ha estat la proposta vergonyosa del Govern de la Generalitat.

Des de la Xarxa de Precaris, on ens organitzem joves de Telepizza, de Domino’s, docents, monitors i monitores de menjador, teleoperadores i treballadors i treballadores d’altres sectors i amb presència a Barcelona, Madrid, Saragossa i Bilbao, volem mostrar el nostre total suport i solidaritat a la lluita dels MIR en les seves reivindicacions.

La situació que estan sofrint ells en particular i la Sanitat en general, és producte d’una dècada de retallades dutes a terme pels governs del PSOE i el PP des de Madrid i els diferents governs de la Generalitat.

Davant la situació de crisi actual, on els governs estan posant per davant els interessos dels empresaris a costa de la nostra vida, s’han de prendre mesures a l’altura per a afrontar aquesta segona ona.

S’ha de nacionalitzar la sanitat privada i posar tots els recursos d’aquesta sota control públic per a poder augmentar la capacitat de diagnòstic i cura. A més s’han de revertir les retallades dels últims temps per a tenir una sanitat de qualitat, per als treballadors i treballadores i usuaris.

És necessari recuperar tots els diners lliurats a la banca en la crisi del 2008 i no deixar que segueixin amb els seus negocis, de la mateixa manera que és necessari establir un impost progressiu sobre les rendes més altes per a poder augmentar la inversió en Sanitat i oferir les millors condicions possibles per al personal sanitari i els usuaris.

Màxim suport als companys i companyes MIR en les seves reivindicacions!
Ens veiem en les concentracions!
Per una sanitat pública i de qualitat!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna