Catalunya

CATALUNYA

Torra es queda en minoria al Parlament

El Parlament de Catalunya exigeix a Torra sotmetre's a una qüestió de confiança o bé convocar eleccions. La CUP no ha participat de la votació i ha exigit després la convocatòria de nous comicis.

divendres 5 d’abril de 2019| edició del dia

Aquest dijous s’ha votat, a instàncies del PSC, una exigència al President Torra perquè convoqui eleccions anticipades o es sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament. La moció del PSC va aconseguir 62 vots procedents de les bancades de Ciutadans, el PP, Catalunya en Comú i per descomptat de la seva pròpia bancada. En canvi, Torra ha tingut el suport per 61 diputats de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.

La moció no té cap efecte vinculant que obligui al Govern a cap acció. Encara que sí que té un efecte simbòlic o polític. El Govern es va quedar en minoria. D’una banda, per la impossibilitat d’exercir el seu vot de 4 diputats. És el cas de Puigdemont, Jordi Sánchez, Jordi Turull i Toni Comín; que han estat suspesos per dictamen del Jutge Llarena.

D’altra banda els 4 diputats de la CUP han volgut manifestar el seu desacord amb l’estratègia autonomista de Torra evitant votar aquesta moció. En declaracions posteriors els cupaires van demanar a Torra la convocatòria a eleccions anticipades. Els diputats de la CUP pensen que aquest serà el camí.

La situació política del Govern de Quim Torra ha quedat en un estat delicat. La pèrdua dels 4 diputats a causa de la persecució judicial de l’Estat espanyol, al costat de la pèrdua del suport polític de la CUP el deixa en una franca minoria. No ha pogut votar pressupostos i ara la moció del PSC. La legislatura va encaminada a noves eleccions anticipades.
temes relacionats

Parlament català   /    Candidatura d’Unitat Popular (CUP)   /    Quim Torra   /    Catalunya

Comentaris

Comentar