×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El TSJC deixa vist per a sentència el judici contra Torra per suposat delicte de desobediència

El TSJC ha jutjat aquest dilluns al president de la Generalitat de Catalunya per desobediència al no retirar en un primer moment una pancarta en solidaritat amb els presos polítics. Un nou atac cap a a la llibertat d'expressió.

ID / Agencias

dilluns 18 de novembre de 2019
Facebook Twitter

EFE

El president de la Generalitat de Catalunya està en aquests moments assegut davant el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, acusat de desobediència.

Davant aquest nou atac a la llibertat d’expressió, desenes de persones, així com dirigents de les formacions de JxC, ERC i la CUP, han acompanyat a Torra en els instants previs a l’entrada al jutjat. A la sortida, s’ha escoltat també el cant de Els Segadors.

La fiscalia l’acusa per no haver accedit, en un primer moment, a despenjar la pancarta que mantenien al balcó de la Generalitat amb el llaç groc en solidaritat amb els presos polítics. Posteriorment a la denúncia, la Generalitat va canviar la pancarta per una altra amb un llaç blanc emmordassat.

Prèviament, la Junta Electoral Central així ho havia requerit per a la campanya de les eleccions generals del 28 d’abril. Per part seva, la fiscalia demana per a Torra un any i vuit mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de sanció.

Per altra banda, la defensa del president, Gonzalo Boye i Isabel Elbal, demanen la nul·litat de la instrucció i la suspensió del judici per suposada vulneració de la presumpció d’innocència, la parcialitat del tribunal i el rebuig a citar als membres de la JEC que van denunciar a Torra per a la vista oral.

Elbal, al seu torn de defensa ha mantingut que el president no ha comès cap delicte "perquè la pancarta s’empara en la llibertat d’expressió".

Alhora, ha remarcat que el judici ha de suspendre’s "davant una evident vulneració del dret fonamental a la presumpció d’innocència". "És tan evident que el nostre client serà condemnat", ha afegit l’advocada.

I en la seva intervenció, Torra també ha donat gairebé per feta la condemna, manifestant que "materialment era impossible complir una ordre com aquesta i que atemptava contra la llibertat d’expressió", i ha defensat que "si haig de ser condemnat, benvinguda sigui la condemna, però mai renunciaré a defensar els drets dels catalans, no renunciaré mai a defensar el dret a l’autodeterminació".


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques