Pandèmia

CORONAVIRUS

Torra anuncia els deu dies més crítics de l’estiu

Avui el President Quim Torra ha anunciat que som en una situació crítica i demana un gran esforç al poble català. La falta de mesures prèvies contra el rebrot ha fet que arribem a aquesta situació crítica.

dilluns 27 de juliol de 2020| edició del dia

Foto: AFP DiarioVasco

El President Torra ha comparegut en una roda de premsa avui a primera hora per declarar que som davant d’una situació crítica. Aquesta situació es veu en l’evolució creixent dels contagis. En una setmana s’ha passat de 42 mil contagis fins a 62 mil casos. També ha explicat que els pacients de la UCI han passat de 57 a 75 i que l’edat mitjana és de 37 anys.

Segons el President el sector sanitari més castigat per aquesta onada d’estiu el Covid-19 són els Centres d’Atenció Primària. Hi ha molt d’impacte a l’assistència primària i es tracta d’evitar que desbordin els CAPs per a evitar que els pacients hagin d’arribar als hospitals. L’única forma que ha trobat el cap de la Generalitat és demanar al poble “Serenitat, esforç col•lectiu, solidaritat i deure històric”.

De fet en aquesta roda de premsa, Torra no ha anunciat cap restricció nova. S’ha dedicat a fer un clam al poble, al turisme i als joves a que compleixen les normes bàsiques per a evitar el relaxament i fer “Mans, mascaretes i distància”. L’única forma d’evitar l’expansió del coronavirus i arribar a situacions similars com les que vam viure el març passat.

Et pot interessar: Cap col·laboració ni mà estesa: els rebrots a Catalunya són el fracàs del Govern

Però Sanitat només ha contractat 400 nous rastrejadors. Encara en som molt lluny dels 2000 necessaris que explicaven els experts. Aquesta greu mancança ha fet impossible el seguiment dels primers casos i hem arribat a la transmissió comunitària del Virus. En aquestes paraules del President ha faltat un anunci de contractació immediata dels rastrejadors i personal sanitari que encara falta.

El President Torra va repetir expressions adreçades a tothom : “Deure cívic i històric”, “Crida a l’esforç col•lectiu”, “És l’hora d’una gran i nova solidaritat” o “Cap relaxament”. Però falta l’expressió d’una planificació forta sobre com atacar aquest creixement. El Govern català ha fet una compareixença solemne per demanar a la ciutadania més esforços però sense explicar quines mesures conjuntes s’han de prendre. Seguim a la deriva.

Et pot interessar: La Generalitat “combat" la Covid amb anuncis
temes relacionats

Pandèmia   /    Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    #Coronavirus

Comentaris

Comentar