Catalunya

MOBILITZACIÓ

Tercer dia de mobilitzacions massives i brutals càrregues dels Mossos

Milers de persones tornen a mobilitzar-se aquesta nit davant les brutals càrregues repressives dels Mossos d'Esquadra. A hores d'ara la repressió encara segueix.

dimecres 16 d’octubre de 2019| edició del dia

Per tercer dia consecutiu s’estan duent a terme nombroses i massives manifestacions a Catalunya contra la sentència del Supremo i contra la repressió.

A Barcelona la multitudinària manifestació s’ha convertit novament en una duríssima repressió per part dels Mossos d’Esquadra.

La manifestació d’aquesta nit, convocada pels CDR, ha començat a les 19.30, davant la conselleria d’Interior en la qual milers de persones han clamat per la dimissió del seu conseller, Manel Buch.

Després d’una breu acció amb llançaments de paper higiènic, els Mossos han començat a carregar davant milers de persones i han disparat bales de foam.

Seguidament, les càrregues policials han esdevingut en càrregues de dispersió, expandint-se primer pels carrers pròxims a la conselleria i després cap a altres punts de la ciutat, tal com va ocórrer també durant la repressió d’ahir.

Durant les càrregues, a més de la repressió, s’han produït diferents ferits per les estampides que s’han generat.

Centenars de persones han improvisat barricades davant la brutal repressió que encara es manté per diferents zones de la ciutat.

El Govern de la Generalitat continua mantenint-se al capdavant de la repressió, contra milers i milers de persones que protesten, tal com ha manifestat aquesta mateixa tarda Buch en roda de premsa, en dir que per a avui "s’esperaven ’nous brots de violència’ i els Mossos d’Esquadra continuarien garantint la seguretat ciutadana". Tot un avís per a navegants per a milers de persones que continuen manifestant-se després de tres dies de protestes.

I és que malgrat les amenaces del conseller d’Interior, les mobilitzacions contra la sentència i la repressió, continuen sent massives a tota Catalunya.

I tot això, a dos dies de la vaga general convocada pels sindicats IAC i Intersindical-CSC per aquest divendres. Malgrat que els sindicats majoritaris no estan convocant, aquesta jornada es presenta davant el Govern com el major perill de desbordament massiu.

Notícia en desenvolupament
temes relacionats

#SentenciaProces   /    Sentència   /    Repressió Catalunya   /    Catalunya   /    Repressió   /    Generalitat   /    Mossos d’Esquadra   /    Catalunya

Comentaris

Comentar