Món obrer Estat espanyol

TELEPIZZA

"Telepizza paga o pagaran. Estem organitzats i anem per totes"

Gairebé tres setmanes després que els treballadors i treballadores de Telepizza Saragossa realitzessin la primera vaga de 24 hores en els 35 anys de l'empresa, són ara els treballadors i treballadores de Barcelona els que preparen una resposta per a exigir que l'empresa pagui el Salari Mínim (SMI) que marca la llei.

dimarts 18 de juny de 2019| edició del dia

L’exemple de lluita dels treballadors i treballadores de Telepizza Saragossa, realitzant el primer atur de 24 hores al qual s’ha enfrontat l’empresa en les seves 35 anys d’història, s’estén com la pólvora.

Els primer a prendre el relleu són els treballadors i treballadores de Telepizza Barcelona, que des de fa vàries dies es preparen per a donar una resposta conjunta contra la patronal.

El procés de precarització i explotació per part de Telepizza no coneix fronteres, i en el cas de la capital catalana, el robatori del SMI també és una realitat, com també ho és a Burgos, on els treballadors i treballadores ja s’estan organitzant.

En els pròxims dies es donaran a conèixer les accions que es duran a terme, per a com a Saragossa, denunciar a la marca líder en precarietat i explotació.

Més enllà de Telepizza, més enllà del SMI

Si alguna cosa va quedar patent amb les mostres de solidaritat que va rebre la vaga de Telepizza Saragossa és la quantitat de treballadors i treballadores que es veuen reflectits en aquestes condicions de precarietat.

El suport de companys i companyes de Deliveroo, Glovo o Les Kellys és una mostra de com la joventut està sobre-representada en els treballs més precaris, molts d’ells de la “nova economia”, que se salten tot tipus de legalitat.

És l’estructura precària del mercat espanyol i les noves formes d’explotació les que fan que una lluita com la de Telepizza pel SMI sigui abraçada per tant sectors, i alhora sigui una oportunitat d’unificar en l’organització i en la lluita dels sectors més precaris.
temes relacionats

Joventut treballadora   /    Joventut precària   /    Món obrer Estat espanyol   /    CGT Telepizza   /    Telepizza

Comentaris

Comentar