Món obrer Estat espanyol

CRISI CORONAVIRUS

"TMB no garanteix suficients equips de protecció a la plantilla"

Miguel Augusto, delegat de Solidaritat Obrera de Metro a Barcelona denuncia la gestió nefasta de TMB en quan a la protecció de la plantilla, així com també les mesures preses en l'Estat d'alarma del Govern central i que obliga a milions de treballadors a desplaçar-se.

Miguel Augusto

Solidaritat Obrera Metro BCN

dilluns 16 de març| edici� del dia

Des de Solidaritat Obrera opinem que la gestió d’aquest matí del Metro de Barcelona ha estat nefasta. És cert que això no es deu única i exclusivament a la Direcció de TMB ja que bona part la té també el decret “recentralista” i l’aplicació de l’Estat d’alarma per part dels governs, tant central com de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

#JoNoPucQuedarmeACasa, la realitat de milions de treballadors i treballadores enfront del coronavirus

Entenem que és urgent que es decretin mesures que garanteixin la seguretat d’aquells treballadors que s’han vist obligats a desplaçar-se a treballar. De manera que el transport públic funcioni realment perquè els treballadors dels serveis essencials puguin acudir al seu lloc de treball.

Esment a part mereix la gestió de TMB quant a la garantia de dotar dels suficients equips de protecció a la plantilla de Metro, principalment a aquells que exerceixen la seva tasca de manera més directa amb el passatge. En aquest apartat i en la presa de mesures en els diferents llocs de treball la Direcció de TMB no sols ha anat a remolc dels esdeveniments externs, sinó també de les iniciatives de la plantilla que davant l’absència de decisions en les altes esferes de Zona Franca han decidit aplicar la màxima que ha d’imperiar: Autoprotecció com a única mesura.

Viatjar amb metro i tren: un focus de contagi imposat per la patronal

Per això li volem recordar a la Direcció de TMB, amb Rosa Alarcón al capdavant, que és el seu deure vetllar per la integritat dels seus treballadors ja que en cas contrari podria ser aplicable l’art. 316 del Codi Penal.
temes relacionats

Solidaritat Obrera   /    Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Treballadors sanitat   /    Món obrer Estat espanyol   /    TMB Barcelona   /    Barcelona

Comentaris

Comentar