×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Suma’t a l’assemblea virtual de precàries per a preparar la vaga educativa a Catalunya!

Som monitores i monitors de menjador, vetlladors i vetlladores, professors i professores que ens organitzem a la Xarxa de Precaris a Barcelona i volem convidar-te a l'assemblea virtual d'aquest dimarts a les 18.30 per a preparar la vaga del 9 i 15-O i les futures lluites que estan per venir!

Xarxa de Precàries de Barcelona

dilluns 5 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Som monitores i monitors de menjador, vetlladors i vetlladoras, professors i professores que ens organitzem a la Xarxa de Precaries de Barcelona i volem convidar-te a l’assemblea virtual d’aquest dimarts a les 18.30 per a preparar la vaga del 9 i del 15-O i les futures lluites que estan per venir! Contacta’ns en el nostre Instagram.

Des de l’inici de la pandèmia les monitores i monitors de menjador i el personal no docent dels centres educatius hem sigut dels sectors més colpejats. Enmig de la incertesa se’ns va enviar a casa a l’espera de cobrar un ERO que va trigar mesos en arribar, en el millor dels casos. Moltes altres ens hem quedat directament sense cap prestació.

I ara sembla que la pandèmia és l’excusa perfecta per a desatendre totes les demandes de la comunitat educativa. Ni tornada a les aules segura, ni inversió en infraestructures, ni millora de les condicions laborals. Res d’això ha estat realitzat pel Govern de la Generalitat ni el Govern del PSOE i Unidas Podemos.

Fins i tot sense estar cridades a secundar la vaga educativa convocada per CGT Ensenyament, donem suport i ens unim a les mobilitzacions per a donar veu a les nostres demandes: per la necessitat de més material de seguretat, condicions equiparables a la del personal docent en cas de manifestar-se algun positiu o contracte fix discontinu per a tot el personal no docent, entre moltes altres necessitats. En definitiva, lluitem per a ser visibles dins de la comunitat educativa.

Per contra, des de la tornada a les aules, ens envien a les escoles sense complir els ràtios d’alumnes mínims, sense equipament adequat, amb protocols insuficients i confusos. Però això no és només producte de la Covid-19, és la precarietat del nostre sector, i ve d’abans.

En l’última dècada s’ha retallat a l’Estat espanyol més de 6.000 milions d’euros, quelcom que ha suposat, entre moltes altres coses, la pèrdua de 22.000 professors, de l’augment dels alumnes per aula, de la disminució de les inversions, de la retallada en els programes d’atenció a la diversitat i als alumnes amb dificultats d’aprenentatge, de la reducció de les ajudes mitjanes rebudes pels becaris, o de l’augment de les taxes acadèmiques.

Però no som aquí només per a queixar-nos, ens estem organitzant per a lluitar pels nostres drets i per condicions efectives per a la nostra salut i seguretat. Per això et volem convidar a l’assemblea virtual de la Xarxa de Precaries de Barcelona d’aquest dimarts 6 d’octubre a les 18.30.

Impulsada per un grup de monitores volem que et sumis per a donar suport a la vaga educativa del divendres 9 i 15 d’Octubre a Catalunya i perquè que si ets treballadora o treballador de l’educació, puguis organitzar la vaga en el teu centre d’estudi i puguem marxar totes juntes.

Contacta’ns en el nostre Instagram.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”