×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sri Lanka: més de 290 morts després de vuit explosions en hotels i esglésies

Van ocórrer durant els festejos del diumenge de pasqües. Hi ha almenys 290 persones mortes i més de 400 ferides. El govern va decretar l'estat d'emergència.

EsquerraDiari.cat

dilluns 22 d’abril de 2019
Facebook Twitter

Foto: NyT

Foto: NyT

Almenys 290 persones van morir i unes 450 van resultar ferides durant el diumenge de pasqües a Sri Lanka. Des del matí, es van deslligar vuit explosions -sis de les quals van ocórrer de forma simultània- en quatre hotels, un complex residencial i tres esglésies. Els atacs no han estat reivindicats, encara que segons el Govern haurien estat comesos per un grup islamista local anomenat National Thowheed Jama’ath (NTJ).

El govern va decretar l’estat d’emergència, va bloquejar les xarxes socials i va disposar el toc de queda amb efecte immediat. La policia ha pres el control dels carrers. Segons mitjans locals s’han detingut a set persones en relació als atacs i en un aplanament a un domicili van morir tres policies en un tiroteig.

Les sis primeres explosions van succeir simultàniament al matí. Es van registrar en tres hotels de luxe i tres esglésies. La majoria van ocórrer en la capital del país, Colombo, excepte per dos: una en una església de Catana i l’altra en un centre religiós a Batticaloa.

Hores més tard es va registrar una setena detonació en un petit hotel de Dehiwala. I, finalment, a primera hora de la tarda va ocórrer l’octava en un complex residencial a Colombo.

El ministre de Sri Lanka per a les Reformes Econòmiques i la Distribució Pública, Harsha de Silva, va visitar varis dels llocs atacats i va cridar la població a romandre en les seves llars. A més va informar que el govern va convocar a una reunió d’emergència.

A nivell internacional, nombrosos funcionaris i dirigents polítics van sortir a repudiar els atacs. Entre ells, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, el ministre alemany d’Exteriors, Heiko Maas i els presidents dels governs espanyol i turc. A més, el Papa Francesc es va referir al tema en el seu missatge de Pasqües.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah