Cultura

PREMIS OSCAR

Spike Lee en rebre el Premi Oscar: "Fem allò correcte!"

Obté el premi com a millor guió adaptat per la seva pel·lícula "El infiltrado del KKKlan".

dimarts 26 de febrer de 2019| edició del dia

Spike Lee va tenir una gran nit en els premis Oscar en guanyar el premi al millor guió adaptat amb El infiltrado del KKKlan. Va fer una crida a estar del costat correcte de la història rumb a les eleccions presidencials del 2020 als Estats Units.

El cineasta afroestadounidenc va conquistar així el seu primer premi Oscar. Ja en 2015 va ser guardonat amb una estatueta honorífica per la seva trajectòria professional.

A través de les xarxes socials primer, i després a la catifa, Lee va cridar l’atenció mostrant un vestuari que feia homenatge al desaparegut músic Prince. “El meu germà Prince està mirant aquesta nit i cantant "serà una nit bella”, va destacar el cineasta.

Amb l’estatueta en mà, Lee va dir: “Les eleccions presidencials de 2020 estan molt a la vora. Mobilitzem-nos. Estiguem al costat correcte de la història", "fem l’elecció moral d’amor contra odi” va continuar Lee, en una clara al·lusió a la política que es porta endavant des de la Casa Blanca i llançant així una crida al vot demòcrata per a les eleccions presidencials de 2020. Una crida, de la qual les consequències no significaran, no obstant, una millora contra "l’odi", atès que a l’hora de legislar sobre migració o intervencions militars sobre altres països, els demòcrates no han titubejat a sostenir postures igual de reaccionàries que els republicans.

El director va recordar els seus orígens familiars i va agrair a la seva àvia, qui era filla d’una esclava, l’haver estalviat prou perquè ell fora a la Universitat.

Spike Lee va concloure el seu discurs amb un “Fem allò correcte!” En al·lusió a la seva famosa pel·lícula Do The Right Thing (Haz lo correcto).

A diferència d’altres lliuraments, aquests premis de l’acadèmia van estar marcats per un nombre considerable de guardons per a afroamericans. El infiltrado del KKKlan és una expressió enfront del racisme, que recorre la història dels Estats Units i que arriba fins als nostres dies.
temes relacionats

Premis oscar   /    En Català   /    Donald Trump   /    Spike Lee   /    Cultura

Comentaris

Comentar