×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sondeig d’RTVE: gana el bloc PSOE-Unides Podem i VOX entra amb força

A minuts d'acabar les eleccions, els primers sondejos a peu d'urna pronostiquen un triomf del PSOE encara que no arriba a la investidura només amb el suport d'Unidas Podemos. El bloc de les tres dretes no arribaria.

EsquerraDiari.cat

diumenge 28 d’abril de 2019
Facebook Twitter

Segons RTVE, El PSOE seria el guanyador amb resultats que podrien oscil·lar entre 116 i 121 escons, per a això necessitaria a Unidas Podemos per a aconseguir la majoria absoluta, situada en 176 escons. La formació de Pablo Iglesias estaria obtenint entre 42 i 45 diputats, al que el bloc podria sumar el suport d’algun dels partits nacionalistes del País Basc i Catalunya. El sondeig per a RTVE ha estat elaborat per GAD3 amb una mostra de 12.900 entrevistes.

El PP es quedaria en el seu pitjor resultat històric, en segona posició, amb 69-73 diputats, i Ciutadans passaria a tercera força política amb entre 48 i 49 escons.

Segons aquest sondeig, Vox arriba per primera vegada al Congrés dels Diputats amb entre 36 i 38 diputats. Per això el bloc del PP, Ciutadans i Vox sumaria en el seu millor resultat uns 160 escons, lluny de la majoria absoluta de 176 diputats.

Com a sisena força i clau per a un Govern d’esquerres a Espanya se situa ERC amb entre 13-14 diputats; seguit de PNB, amb sis i Junts per Catalunya, cinc. Bildu obté 2 diputats; Compromís, un; i Coalició Canària, un altre escó. Entraria al Parlament una nova força, amb un representant, Front Republicá.

En una elecció tan renyida, no obstant això, fins a últim moment no pot assegurar-se res, ja que una mínima diferència pot portar a canviar els resultats finals.

NOTÍCIA EN DESENVOLUPAMENT


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques