Política Estat espanyol

ELECCIONS #28A

Sondeig d’RTVE: gana el bloc PSOE-Unides Podem i VOX entra amb força

A minuts d'acabar les eleccions, els primers sondejos a peu d'urna pronostiquen un triomf del PSOE encara que no arriba a la investidura només amb el suport d'Unidas Podemos. El bloc de les tres dretes no arribaria.

diumenge 28 d’abril de 2019| edició del dia

Segons RTVE, El PSOE seria el guanyador amb resultats que podrien oscil·lar entre 116 i 121 escons, per a això necessitaria a Unidas Podemos per a aconseguir la majoria absoluta, situada en 176 escons. La formació de Pablo Iglesias estaria obtenint entre 42 i 45 diputats, al que el bloc podria sumar el suport d’algun dels partits nacionalistes del País Basc i Catalunya. El sondeig per a RTVE ha estat elaborat per GAD3 amb una mostra de 12.900 entrevistes.

El PP es quedaria en el seu pitjor resultat històric, en segona posició, amb 69-73 diputats, i Ciutadans passaria a tercera força política amb entre 48 i 49 escons.

Segons aquest sondeig, Vox arriba per primera vegada al Congrés dels Diputats amb entre 36 i 38 diputats. Per això el bloc del PP, Ciutadans i Vox sumaria en el seu millor resultat uns 160 escons, lluny de la majoria absoluta de 176 diputats.

Com a sisena força i clau per a un Govern d’esquerres a Espanya se situa ERC amb entre 13-14 diputats; seguit de PNB, amb sis i Junts per Catalunya, cinc. Bildu obté 2 diputats; Compromís, un; i Coalició Canària, un altre escó. Entraria al Parlament una nova força, amb un representant, Front Republicá.

En una elecció tan renyida, no obstant això, fins a últim moment no pot assegurar-se res, ja que una mínima diferència pot portar a canviar els resultats finals.

NOTÍCIA EN DESENVOLUPAMENT
temes relacionats

Unidas Podemos   /    Eleccions 2019   /    Eleccions Estat espanyol   /    Política Estat espanyol   /    Vox   /    ERC   /    Partido Popular (PP)

Comentaris

Comentar