×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Solidaritat amb Nissan de treballador Peugeot França: "Cal nacionalitzar el conjunt de l’automòbil a tot el món"

Vincent Duse, delegat de la CGT a la PSA Mulhouse de França, envia el seu suport als treballadors i treballadores de Nissan i subcontractes enfront del tancament de la fábrica.

EsquerraDiari.cat

dilluns 8 de juny de 2020
Facebook Twitter

Vull enviar tota la meva solidaritat als treballadors de la Nissan de Barcelona que estan en vaga des del 4 de maig. Una lluita emblematica com cap.

Avui la seva lluita és molt important, ja que no son només els 3.000 treballadors els que corren risc de perdre els seus llocs de treball, sinó que, a més, és el conjunt de la filial automòbil la que corre el risc de sofrir acomiadaments. Són milers i milers de llocs de treball.

Cal tenir en compte que Nissan és part d’un grup en el que també hi ha la Renault i Mitsubitshi. Intenten sacrificar la fàbrica de Nissan a Barcelona, de la mateixa forma que ho volen fer amb el grup Renault, aqui a França. Això és important dir-ho, ja que amb els acords de competitivitat que volen fer, arribaran també aquí les supressions de llocs de treball, i fins i tot els tancaments de fabriques.

La lluita és molt important, no només a França o a l’Estat espanyol, sinó a tota Europa. Avui, amb la crisi econòmica que vivim, és molt important aquesta solidaritat que es duu a terme. I avui, la posició de lluitar contra els acomiadaments a la Nissan és important, però també cal dir-ho, és necessari nacionalitzar no només les plantes de la Nissan, sinó el conjunt de la filial automòbil a l’Estat espanyol, a França, a Europa i a tot el món.

Per a això, fa falta que els treballadors s’uneixin i no deixar només a uns poc buròcrates sindicalistes decidir per a tots. Aquest misstatge de solidaritat ha de servir per a això també, per a que ens unim i discutim tots junts i col·lectivament.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques