Catalunya

CATALUNYA REPRESSIÓ

Sisena jornada de protestes a Barcelona: milers marxen contra la repressió i per la llibertat dels presos

Barcelona ha viscut aquest dissabte una nova jornada de protesta contra la repressió, la sentència del Suprem i per la llibertat dels detinnguts de la jornada de vaga general del divendres.

dissabte 19 d’octubre de 2019| edició del dia

Després de les dures càrregues policials durant la jornada de vaga general d’ahir a Catalunya, aquesta tarda diferents organitzacions o sindicats com els CDR, la CUP o CGT Catalunya han convocat a una gran manifestació contra la repressió a Barcelona.

A les 18 hores milers de persones ja estaven omplint de nou la plaça Urquinaona, on ahir es van produir les càrregues policials més dures, mentre la Policia Nacional tenia la zona pràcticament militaritzada.

Malgrat les primeres intervencions de la policia durant els primers instants, les desenes de milers de persones s’han mantingut concentrades i repudiant la repressió dels últims dies.

Andrea D’Atri, companya de la Red Internacional de la Izquierda Diario informava de la situació repressiva que s’està vivint aquests dies des de la sentència del Suprem cap als líders independentistes.

Posteriorment, mentre un cordó organitzat per en Peu de Pau i altres col·lectius es mantenia enfront de l’operatiu policial d’Urquinaona, la massiva mobilització d’aquesta tarda es dirigia al Passeig Lluis Companys, on es troba el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Allà, milers de persones s’han manifestat contra la violència policial de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra durant hores.

D’altra banda, a mitja tarda s’ha iniciat també un tall de carretera a l’Avinguda Meridiana de Barcelona per part de centenars de persones en contra també de la repressió policial d’aquests dies.

Per part seva, els Mossos d’Esquadra han estat realitzant càrregues intermitents, mentre els manifestants continuaven resistint.

En acabar la concentració a Lluis Companys, milers de persones s’han concentrat novament a Urquinaona, on des de fa uns minuts la Policia Nacional està tornant a amenaçar amb intervenir.

Malgrat tot, les brutals actuacions policials a Catalunya, lluny d’acoquinar, desenes de milers de persones continuen mobilitzant-se contra la sentència i contra la repressió.
temes relacionats

Repressió Catalunya   /    Catalunya   /    Repressió   /    Règim del ’78   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar