×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sindicalista de la CGT i membre del comitè de vaga acomiadat en Marktel

Després de les jornades de vaga que es porten fent tots els dilluns i la denúncia del conveni col·lectiu per part dels treballadors arriba la repressió sindical en l'empresa del Marquès de Vivanco.

Alejandro León

dissabte 24 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Van dos mesos des que treballadors i treballadores de l’empresa del sector del telemarketing Marktel van crear a Madrid la secció sindical de CGT. Els aturs convocats tots els dilluns en cada torn en l’empresa no els hi han agradat molt a la direcció de l’empresa, que ha respost amb repressió i sobremonitorizació dels i les treballadores que s’han posat al capdavant d’aquesta lluita.

L’empresa, propietat del marquès de Vivanco és particularment famosa en el sector per ser una empresa pirata i l’única que no es regeix pel conveni de sector, sinó que gràcies a les reforma laboral del PP en 2012 i a l’acomiadament o expulsió de 15 treballadors del comitè d’empresa elegits en les últimes eleccions sindicals en 2009, van aconseguir implantar un conveni d’empresa lesiu.

El mes de març passat, el sindicat CGT, amb el suport d’UGT i CCOO, va aconseguir denunciar el conveni propi ja que aquest havia caducat en 2018. En passar més d’un any des de la finalització del conveni i per haver estat rebutjat fins a tres ocasions el nou conveni que va voler implantar, existeix base legal per a exigir que als i les treballadores de Marktel els regís el conveni de sector, que augmentaria en molts casos el sou en fins a 100€ al mes.

Per si això fos poc, l’empresa tampoc està complint el Reial decret llei 28/2020 sobre el teletreball, en el qual diu explícitament que han de compensar les despeses relacionades de les funcions derivades del treball, a més d’haver de proporcionar els mitjans necessaris per a realitzar-lo, és a dir, un ordinador i la connexió a internet. És un fet que encara que existeix aquest decret que regula lleugerament el teletreball —que dit sigui de pas, deixa a l’aire aspectes essencials remetent-los a la negociació en l’àmbit dels convenis—, cap empresa l’està aplicant.

Dilluns passat un treballador de la secció sindical es va assabentar del seu acomiadament quan no va poder entrar en els programes que utilitzen per a treballar, per la qual cosa va haver de cridar a un superior on li va dir que havia d’esperar al burofax. Aquest mateix company havia estat apartat de la resta de treballadors en els canals interns per la seva posició sindicalista i d’agitació contra l’empresa.

No és l’únic membre del comitè de vaga que ha sofert les represàlies de l’empresa del marquès, ja que uns altres han rebut diversos burofax amb amenaces sobre el rendiment, no concedint vacances, fent-los treballar en caps de setmana, o aïllant a la resta de treballadors dels membres del comitè de vaga deixant anar faules sobre ells. Víctor és el company amb el qual més lluny han arribat, demostrant-se així la repressió sindical que està fent l’empresa envers els sindicalistes.

Els treballadors no ens callarem davant les amenaces i atacs de l’empresa. Continuarem barallant pels nostres drets, per millorar les nostres condicions laborals i per la readmissió de tots els acomiadats.

Tot el nostre suport a Victor per a barallar per la seva readmissió.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”