EN DOS MINUTS

“Si algú tenia dubtes que aquest és un govern imperialista, Marlaska ho ha aclarit”

Santiago Lupe, director de Izquierda Diario, analitza els eixos de la política migratòria del govern “progressista”: elevar la tanca de Melilla, devolucions en calenta i enduriment de l'asil.

Santiago Lupe

Barcelona | @SantiagoLupeBCN

divendres 21 de febrer| edici� del dia


En 2 minutos: Si alguien tenía dudas de que este es un gobierno imperialista, Marlaska lo aclara - YouTube

En aquests dies si algú tenia algun dubte que el govern “progressista” és un govern imperialista, el seu ministre de l’Interior ho ha aclarit.

Ho ha fet desplegant com serà la política migratòria que en poques paraules podríem titular com a més i pitjor del mateix.

En la comissió d’Interior vam veure a Gran Marlaska defensant la tanca de Melilla i proposant elevar-la un 30% més, a l’estil Donald Trump.

Poc abans des d’Europa l’havien tirat un capot. El Tribunal Europeu d’Estrasburg, i dic d’Estrasburg perquè dir-li de Drets Humans és una mica massa, va avalar les devolucions en calenta, i ell es va congratular dient que els drets dels migrants que intenten entrar queden anul·lats per intentar saltar la seva tanca.

Aquest dimecres, a petició de la Comissió Europea, la mateixa que ha convertit el Mediterrani en una fossa comuna, han anunciat que enduriran encara més la condicions de l’asil per a les refugiades i els refugiats.

A més d’enduriment dels requisits administratius, especialment contra els qui mantenen tancats als CIEs, avancen que les peticions que vinguin dels països considerats segurs seran rebutjats.

I quins països són les assegurances per a Gran Marlaska? Doncs per exemple el Marroc. Què vol dir això? Que els activistes sahrauís, del Rif o de l’oposició a la dictadura marroquina que demanin asil podran ser immediatament lliurats perquè els tanqui en les presons de Mohamed VI.

Ens havien venut que aquest govern venia a frenar l’extrema dreta. El que no ens havien comptat és que la manera de frenar-la era adoptant l’essencial del seu programa racista i imperialista.

La veritat, no em sembla la millor manera. Més aviat el que necessitem és una altra cosa, tot el contrari. Davant la integració d’Unides Podem com a gestor del govern imperialista espanyol, necessitem una esquerra que lluiti per la fi de les lleis d’estrangeria, el tancament dels CIEs i el dret al lliure moviment i les rutes segures per a tots els que fugen, no l’oblidem, de les guerres i l’espoli econòmic que als seus països es realitza a les mans dels nostres governs i les multinacionals imperialistes, americanes, europees i per tant espanyoles.
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    Unidas Podemos   /    Refugiats   /    CIEs   /    PSOE

Comentaris

Comentar