Món obrer Estat espanyol

LLUITA OBRERA

Sevilla: exigeixen la reincorporació dels 35 treballadors de Alestis

Representants del SAT, Adelante Andalucía i nombroses organitzacions s'han concentrat enfront dels jutjats de Sevilla per a exigir la readmissió dels 35 treballadors que Alestis va deixar al carrer.

dissabte 27 de juny de 2020| edició del dia

Els manifestants i personalitats presents s’han dirigit especialment cap al Govern espanyol, ja que, a través de la SEPI (Societat Industrial de Participacions Industrials) té el 25% del capital social de l’empresa Alestis.

L’advocada i membre del SAT, Pastora Filigrana, ha explicat, en declaracions als mitjans, que "els treballadors han demandat a aquesta empresa, que es va subrogar en la subcontracta de Alestis de desembre de 2019, i va deixar fora a 35 treballadors, en contra de la llei i de l’Estatut dels Treballadors". "Curiosament són els membres del comitè d’empresa i persones que van estar en vaga en defensa de les seves reivindicacions", ha descrit l’advocada i membre del SAT.

Filigrana també ha denunciant que els propietaris de l’empresa “han rebut una important inversió de diners públics per a incentivar aquest sector i han acomiadat a 35 treballadors”, alguna cosa que no pot permetre’s.

En el mateix sentit va ser la denúncia de Teresa Rodríguez, per Adelante Andalucía, qui va reclamar a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que com a responsable del SEPI prengui mesures per a la readmissió dels treballadors.

L’empresa Alestis Sevilla es va negar a subrogar als treballadors de l’empresa LTK, deixant a 35 famílies al carrer. Els treballadors estan en vaga des de l’1 de desembre del 2019, van passar nadal i nit de cap d’any en peus de lluita enfront de l’empresa, i es van mantenir fent concentracions enfront de la planta des de llavors, excepte en el període de confinament.

Al febrer d’enguany, els treballadors de Alestis van viatjar fins a Madrid per a manifestar-se enfront del Congrés dels Diputats i exigir al Govern que intercedeixi, ja que Alestis és una companyia amb participació de l’estat, però no van rebre cap resposta oficial.
temes relacionats

Treballadors aeronàutics   /    Alestis Sevilla   /    Món obrer Estat espanyol   /    En Català

Comentaris

Comentar