×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Set trets per l’esquena: fúria a Wisconsin després de brutalitat policial racista

La Policia li va disparar set vegades a l'esquena a frec de roba a Jacob Blake a Kenosha, Wisconsin, a les 5 pm del diumenge. Els manifestants van prendre els carrers per segona nit consecutiva i les protestes es van estendre a altres ciutats. Blake es troba en estat crític a l'hospital.

dimecres 26 d’agost de 2020
Facebook Twitter

El dilluns es va viure la segona nit de protestes i enfrontaments després de l’atac policial racista contra Jacob Blake. El governador de Wisconsin va aprovar el desplegament de la Guàrdia Nacional i les manifestacions es van estendre a altres ciutats.

Jacob Blake, un jóven afroamericà de 29 anys, va rebre set trets de la Policia quan intentava entrar en el seu automòbil. Els informes diuen que els seus fills estaven en l’acte mentre la Policia li disparava per l’esquena.

El diumenge al voltant de les 5 pm, Jacob Blake estava tractant d’acabar una baralla entre dues dones al carrer quan va aparèixer la Policia. El que va succeir a continuació encara no és clar, però un vídeo horrible pres poc després mostra a Blake caminant cap al seu automòbil, envoltat per almenys tres oficials de Policia, un d’ells ho perseguia amb el revòlver a les mans i apuntant-lo per l’esquena mentre s’allunyava. Quan obre la porta del costat del conductor, els dos oficials que estan a menys d’un metre darrere d’ell obren foc sobre la seva esquena, disparant almenys set tirs a frec de roba. Els agents van trigar menys de vuit segons a disparar a Blake, ho van crivellar públicament enfront dels seus fills.

Mentre Jacob Blake lluita per la seva vida a l’hospital, els manifestants han sortit als carrers en Kenosha per a protestar per aquest últim cas de violència policial. S’han enfrontat directament a la Policia i també han calat foc al jutjat del comtat de Kenosha.

La Policia, amb equip antidisturbis, ha reprimit la manifestació llançant gasos lacrimògens, mentre custodien la comissaria i s’ha declarat un toc de queda a tota la ciutat. Tractant de pacificar les protestes, el governador demòcrata de Wisconsin, Tony Evers, va comparar el tret de Blake al de Breonna Taylor (una jove que va rebre 8 tirs de la Policia).

Ja hem vist durant les protestes que van esclatar per l’assassinat de George Floyd contra la violència racista i policial que els líders del Partit Demòcrata, com Evers, han estat els que han desplegat policies antidisturbis, la Guàrdia Nacional i altres forces repressives contra els manifestants sense fer res més a parlar de la boca per a fora al moviment. Això ja està en marxa en Kenosha, on l’alcalde John Antaramian, un demòcrata, ja va omplir els carrers de policies antidisturbis i va imposar el toc de queda.

La gent als carrers no es quedarà de braços plegats després d’un altre tiroteig brutal per part de la Policia. Els manifestants en Kenosha exigeixen justícia pels horribles trets contra Jacob Blake que ho van deixar hospitalitzat lluitant per la seva vida. Tres mesos després de l’inici de l’aixecament antiracista provocat per l’assassinat de George Floyd a les mans de la Policia, el tiroteig de Jacob Blake mostra una vegada més el paper racista i violent que juga la Policia en la societat capitalista i en particular la nord-americana. Els brutals i implacables assassinats d’afroamericans a les mans de l’Estat continuaran mentre el sistema capitalista i els departaments de policia que el sustenten continuïn existint.

L’EUA Continuen exigint justícia per a Jacob Blake, per a Trayford Pellerin, per a Breonna Taylor, per a George Floyd, per a Tony McDade, per a Sean Reed, per a Michael Brown, per a Eric Garner, per a Trayvon Martin i per a totes les altres tantes vides afroamericanes robades per l’Estat.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah