×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Set raons per les quals cal donar suport a la vaga d’Amazon

Ha començat la vaga de 48 hores dels treballadors i treballadores de’Amazon a San Fernando de Henares, la primera vaga de la companyia en l'Estat espanyol. Aquí 7 raons per les quals totes i tots hauríem de donar suport aquesta lluita.

Redacción IzquierdaDiario.es

dimecres 21 de març de 2018
Facebook Twitter

La plantilla del magatzem d’Amazon en Sat Fernando de Henares convoca una aturada de 48 hores contra les miserables condicions de treball i la retallada de drets laborals que aquest gegant del comerç electrònic vol imposar-los. El 75% va votar a favor d’anar a la vaga el 21 i 22 de març.

1. L’empresa pretén aprofitar la prescripció del conveni actual per equiparar aquest al Conveni Sectorial de Logística i Paqueteria de Madrid en un intent d’empitjorar les condicions laborals de la plantilla i precarizar encara més el treball.

2. El nou conveni suposaria una reducció mitjana del salari anual d’entre 2000 i 4500 euros. També eliminaria el “complement per incapacitat temporal” que obliga a l’empresa a abonar el 100% del salari en la primera baixa, per reduir-lo al 75%.

3. El 40% de la plantilla d’Amazon són dones. Mentre el gegant Amazon saludava de manera hipòcrita el 8 de març no li importen les condicions de misèria a les quals sotmet a les seves pròpies treballadores. Lluitar contra el patriarcat és lluitar contra el capitalisme.

4. De les 2000 persones que treballen per a aquesta empresa, 800 tenen contractes temporals sota ETTs, amb condicions salarials i laborals pitjors que la resta dels seus companys i companyes.

5. Una jornada de treball en Amazon és d’extrema duresa i suposa fins a 20 quilòmetres caminats al dia carregant paquets que poden pesar diversos quilos. Això porta a molts d’aquests treballadors i treballadores a sofrir “dolències musculesqueletiques”.

6. En 2017 Amazon va declarar guanys per 3.000 milions de dòlars, un 20% més que l’any 2016. Aquests beneficis són fruit de l’explotació de milers de treballadors i treballadores a tot el món i de legislacions nacionals que afavoreixen a aquesta monstruosa multinacional.

7. Jeff Bezos, el fundador i director de *Amazon, és el multimilionari més ric en tota la història de la humanitat. La seva fortuna personal ascendeix a 112.000 milions de dòlars (gairebé el 10% del PIB espanyol), la més alta mai registrada pel rànquing Forbes dels super rics.

Una victòria dels treballadors i treballadores d’Amazon no només suposaria avortar l’atac de l’empresa, sinó que mostraria que es pot vèncer a aquest gegant multinacional i torçar-li el braç a Jeff Bezos, l’home més ric de la història. Una victòria que enfortiria la moral del conjunt de la classe treballadora i seria un exemple per a altres conflictes; un primer graó per llançar-se a la lluita per la derogació de les contrareformes laborals i educatives, de l’atac contra les pensions i del conjunt de drets socials i democràtics que ens han anat retallant durant aquesta dècada de crisi capitalista. Per això, totes i tots hem de recolzar la vaga d’Amazon.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

I què fem contra l'extrema dreta?

I què fem contra l’extrema dreta?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques