×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Segueixen els escàndols de l’emèrit: un fiscal suís troba un altre compte vinculat a Juan Carlos a Andorra

El fiscal suís que està investigant la fortuna del rei emèrit ha trobat un nou compte vinculat a les empreses de Juan Carlos. El Rei hauria estat controlant aquest compte a través d'una societat anomenada Stream S.A. amb seu a Panamà, que no va ser dissolta fins al 4 de maig d'enguany.

Irene Olano

dimecres 16 de juny de 2021
Facebook Twitter

El fiscal suís Yves Bertossa ha trobat un compte obert en Andbank a través d’una transferència de la Fundació Zagatka, entitat d’Álvaro de Orleans-Borbó, un cosí llunyà del rei del qual es coneix que va pagar viatges de Juan Carlos per valor de vuit milions d’euros. El propi emèrit va reconèixer aquesta informació amb la segona declaració voluntària que va fer en concepte de pagaments en espècie; una estratègia més per a blanquejar la seva deteriorada imatge i evitar les multes.

Juan Carlos, que porta 318 dies escapolit a l’Aràbia Saudita i continua utilitzant l’estratègia de declarar voluntàriament part dels diners defraudats com a manera d’evitar les sancions que se li imposarien per estafar a Hisenda. Aquestes podrien ascendir a més de 27 milions d’euros, molt menys que la quantitat que està declarant i pagant. Aquesta regularització progressiva, a més, s’està fent mitjançant les donacions de nombrosos amics i afins del rei, inclòs Álvaro de Orleans-Borbó, gestor de la ja esmentada Fundació Zagatka. Per tant, no es tracta que l’emèrit s’estigui posant al dia amb el fisc, sinó més aviat que està utilitzant la seva extensa xarxa de contactes per declarar una petita part del sostret al Tresor Públic.

La notícia es coneix el mateix dia que la Junta d’Andalusia li atorga al seu fill, el Rei Felip VI, la Medalla d’Andalusia, un premi inexistent fins ara que pretén premiar “els valors que permeten viure en llibertat”. En realitat, es tracta d’una altra estratègia de les institucions de l’Estat Espanyol per a blanquejar la imatge d’una corona cada vegada més repudiada per la ciutadania.

El lliurament de la Medalla, que tenia lloc en el Salón de los Espejos del Palacio de San Telmo -el més luxós de la Presidència andalusa-, es lliura al Rei pel seu compromís amb la “concòrdia i la unitat d’Espanya”. Una broma de mal gust si tenim en compte que l’actitud del rei des de l’1-O cap a Catalunya ha estat de menyspreu absolut a l’autoorganització ciutadana i de foment de la brutal repressió de l’Estat.

Cal acabar amb aquesta casta corrupta, reaccionària i medieval que no va triar ningú. La lluita per l’obertura de processos constituents per a acabar amb la monarquia i decidir-ho tot està mes vigent que mai.

Et pot interessar: El Govern central pretén que Juan Carlos I sigui rei honorífic de manera vitalícia


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones