×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Segona jornada de vaga i manifestacions històriques dels docents

Més de 22.000 persones en la manifestacio de la segona jornada de vaga convocada pels sindicats d'Educació que han tornat a omplir els carrers de Barcelona, Tarragona i Lleida per fer retrocedir les imposicions del govern i el departament de Cambray.

EsquerraDiari.cat

dimecres 16 de març de 2022
Facebook Twitter

Foto: @sanafran86

Els sindicats d’Educació confirmaven aquest migdia que la segona jornada de vaga ha tingut un seguiment del 45% en escoles i instituts i que la manifestació d’avui a Barcelona ha juntat novament a milers de docents.

Com en la jornada d’ahir, la mobilització d’aquest dimecres ha estat massiva amb més de 22.000 persones. A més, a Tarragona s’han manifestat també 4.000 persones i a Girona més de 2.000, i a Lleida s’ha encartellat la façana de Serveis socials i la seu d’ERC i aquesta tarda s’hi celebrarà una nova mobilització.

De fet, en concloure la jornada d’ahir, el govern anunciava l’aprovació d’un plus retributiu per als directors que acabin el seu mandat amb una avaluació positiva que depèn del mateix departament d’Ensenyament. És a dir, tot un intent de“comprar” als directors de centre per a desactivar la vaga.

Et pot interessar: La Generalitat intenta “comprar” als directors de centre per a desactivar la vaga

En el cas d’avui la manifestació d’aquesta segona jornada de vaga ha començat a la plaça dels Països Catalans al tocar de l’estació de Sants i ha omplert els carrers fins a arribar al Saló d’Ensenyament que es celebra a la Fira de plaça Espanya.

La jornada d’avui ha començat ben d’hora amb desenes de docents protestant i aconseguint entrar al Saló d’Ensenyament on el conseller Cambray havia de fer el discurs d’inauguració. Finalment, les protestes han aconseguit que això no fos possible, no obstant Cambray ha acabat participant més tard.

Més tard, Cambray ha anunciat també que "els centres que vulguin podran mantenir l’actual currículum el curs vinent", cedint així davant una de les reivindicacions de les i els docents. Tot i que caldrà veure el nou esborrany del currículum que s’espera per a la setmana que ve.

Segons els propis sindicats, el balanç de la jornada d’avui és similar a les dades d’ahir, les quals ja van ser considerades com un èxit i una vaga històrica.

L’èxit de la vaga es degut en una bona part a les desenes d’assemblees organitzades en molts centres els dies previs i durant la mateixa vaga. Ara, és necessari que s’enforteixin i estenguin, i sobretot que es puguin coordinar a nivell de districte, ciutat i de tota Catalunya, dirigint les possibles negociacions des de baix.

A més, és important també que per a les jornades de vaga dels dies 29 i 30 de març, aquesta pugui ampliar-se amb sectors que també van poder participar-hi ahir, així com també les organitzacions estudiantils, i que el conjunt de la comunitat educativa faci d’aquestes jornades una gran vaga històrica que pugui torçar-li el braç al govern i les seves imposicions.

També pots llegir: “Si seguim, guanyem”. Com podem aconseguir-ho?


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó