×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Segona jornada de vaga i manifestacions històriques dels docents

Més de 22.000 persones en la manifestacio de la segona jornada de vaga convocada pels sindicats d'Educació que han tornat a omplir els carrers de Barcelona, Tarragona i Lleida per fer retrocedir les imposicions del govern i el departament de Cambray.

EsquerraDiari.cat

dimecres 16 de març de 2022
Facebook Twitter

Foto: @sanafran86

Els sindicats d’Educació confirmaven aquest migdia que la segona jornada de vaga ha tingut un seguiment del 45% en escoles i instituts i que la manifestació d’avui a Barcelona ha juntat novament a milers de docents.

Com en la jornada d’ahir, la mobilització d’aquest dimecres ha estat massiva amb més de 22.000 persones. A més, a Tarragona s’han manifestat també 4.000 persones i a Girona més de 2.000, i a Lleida s’ha encartellat la façana de Serveis socials i la seu d’ERC i aquesta tarda s’hi celebrarà una nova mobilització.

De fet, en concloure la jornada d’ahir, el govern anunciava l’aprovació d’un plus retributiu per als directors que acabin el seu mandat amb una avaluació positiva que depèn del mateix departament d’Ensenyament. És a dir, tot un intent de“comprar” als directors de centre per a desactivar la vaga.

Et pot interessar: La Generalitat intenta “comprar” als directors de centre per a desactivar la vaga

En el cas d’avui la manifestació d’aquesta segona jornada de vaga ha començat a la plaça dels Països Catalans al tocar de l’estació de Sants i ha omplert els carrers fins a arribar al Saló d’Ensenyament que es celebra a la Fira de plaça Espanya.

La jornada d’avui ha començat ben d’hora amb desenes de docents protestant i aconseguint entrar al Saló d’Ensenyament on el conseller Cambray havia de fer el discurs d’inauguració. Finalment, les protestes han aconseguit que això no fos possible, no obstant Cambray ha acabat participant més tard.

Més tard, Cambray ha anunciat també que "els centres que vulguin podran mantenir l’actual currículum el curs vinent", cedint així davant una de les reivindicacions de les i els docents. Tot i que caldrà veure el nou esborrany del currículum que s’espera per a la setmana que ve.

Segons els propis sindicats, el balanç de la jornada d’avui és similar a les dades d’ahir, les quals ja van ser considerades com un èxit i una vaga històrica.

L’èxit de la vaga es degut en una bona part a les desenes d’assemblees organitzades en molts centres els dies previs i durant la mateixa vaga. Ara, és necessari que s’enforteixin i estenguin, i sobretot que es puguin coordinar a nivell de districte, ciutat i de tota Catalunya, dirigint les possibles negociacions des de baix.

A més, és important també que per a les jornades de vaga dels dies 29 i 30 de març, aquesta pugui ampliar-se amb sectors que també van poder participar-hi ahir, així com també les organitzacions estudiantils, i que el conjunt de la comunitat educativa faci d’aquestes jornades una gran vaga històrica que pugui torçar-li el braç al govern i les seves imposicions.

També pots llegir: “Si seguim, guanyem”. Com podem aconseguir-ho?


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”