×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sanitaris sense mascaretes, cent morts per dia i ERC i JxCat pensen en les eleccions

Aquests dies hem assistit atònits a la discussió entre dirigents d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per unes hipotètiques eleccions catalanes, quan el personal sanitari es queixa de la precarietat i la falta de material sanitari.

Guillermo Ferrari

dimarts 12 de maig de 2020
Facebook Twitter

Foto EFE

Oriol Junqueras ha començat la “operació urnes” en aquests dies. Però no té res a veure amb el referèndum d’autodeterminació. Res de res. En una entrevista a Ràdio 4 deia "La prioritat és salvar tantes vides com sigui possible i començar a posar les bases de la reconstrucció; altra cosa és si caldrà passar per les urnes per decidir quines majories han de liderar el futur".

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, també ha demanat la convocatòria electoral. Vilalta ha explicat que "No podem deixar que l’activitat i que l’agenda política la marqui la repressió". En una compareixença pública, la dirigent d’Esquerra va reclamar a Torra que faci efectiva la convocatòria electoral que va anunciar el gener passat abans que sigui tard (es a dir, abans que la judicatura espanyola es pronunciï.

L’objectiu és convocar eleccions abans de que el Suprem inhabiliti al President Quim Torra segons els republicans. I això vol dir que Junts per Catalunya hauria de convocar-les per al proper juliol que és més o menys quan el Tribunal Suprem hauria de pronunciar-se sobre el tema. Però aquesta discussió de convocar les eleccions ja, és cosa antiga.

Et pot interessar: Enfront dels pressupostos vergonyosos del Govern català, quines mesures hem de plantejar l’esquerra anticapitalista?

Esquerra Republicana vol explotar al màxim els últims resultats electorals i les enquestes que li donen una avantatge important per guanyar unes futures eleccions al Principat. Esquerra porta anys acariciant el sorpasso i així guanyar l’hegemonia dins del maltret bloc sobiranista. La qüestió és que ara amb la fluïda situació del Covid i la recessió, els dirigents republicans volen aprofitar per si de cas.

Per darrere d’ells se sentia una veu no molt llunyana d’un tal Miquel Iceta i de Jéssica Albiach com un cor "nosaltres també volem eleccions". Els dirigents del PSC, com Pedro Sánchez, es troben més còmodes amb els dirigents d’Esquerra Republicana. I els Comuns que ja formen part de la mateixa família no poden ser menys. Tos apunten a reeditar el tripartit abans que la crisi s’en foti tot.

Per part de Junts per Catalunya ha pres la paraula el conseller d’Interior, Miquel Buch, que ha considerat un "error" perdre temps en definir la data de les eleccions. Buch ha insistit en que "Ha de mantenir-se el Govern i la legislatura, seria un error fer eleccions, el que necessita el país és un tancament de files", ha exposat Buch. Potser el país necessita més una enorme inversió en sanitat i cap “tancament de files”.

Aquesta discussió és realment obscena entre partits que són protagonistes de les retallades en sanitat. Torra va dir que en aquest país no es faran retallades. Increïble. O és que ja s’ha oblidat el passat recent de Convergència i PDeCAT? O és que els seus pressupostos tornen els calers a la sanitat i l’educació? Ens menteixen a la cara mentre van deixar morir els avis en les residències.

Et pot interessar: [VÍDEO] Assumpta Barbens: "Tenim una xarxa pública però gestionada pels lobbies sanitaris"

El personal sanitari està sortint a demanar seguretat laboral i mesures d’higiene, a demanar contractes fixes i un salari digne. Ells no volen que els polítics aplaudeixin, ni que els diguin herois (tampoc estan pensant en les eleccions). Volen treballar, lluitar contra el virus i viure amb dignitat.

Ni Junts per Catalunya, ni Esquerra Republicana seran una opció per a resoldre els problemes de salut i laborals de les masses laborioses. Els representants de la burgesia i les PyMES no faran més que enfortir els atacs contra els treballadors i més en temps de una forta recessió econòmica. Els treballadors i el poble empobrit haurem de lluitar con ells i el govern central per defensar els nostres drets i evitar més retallades. I l’esquerra té molt a fer en aquestes lluita.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

I també pots llegir: No és una fake news la privatització encoberta de la sanitat catalana


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques