×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sanitaris en lluita: manifestacions i vaga de MIR a Madrid i més concentracions a Barcelona

Des de fa setmanes les concentracions en diverses ciutats de l'Estat espanyol s'estan estenent contra els acomiadaments, la precarietat i la privatització de la sanitat pública. A Madrid metges del MIR aniran a la vaga.

EsquerraDiari.cat

dimarts 9 de juny de 2020
Facebook Twitter

Els 5.115 metges i metgesses en formació, que han liderat el treball en les UCIs i en Urgències durant la pandèmia a Madrid, han presentat un nou conveni col·lectiu per a demanar una millora en les seves condicions laborals i asseguren que la conselleria de Sanitat encara no ha respost. Si el 2 de juliol encara no han obtingut resposta, aniran a la vaga indefinida a partir del dia 13.

En diferents províncies de Catalunya, aquesta serà la cinquena setmana en la qual cada dimecres la plataforma Sanitàries en Lluita al costat d’organitzacions sindicals i col·lectius socials, ve convocant nombroses concentracions a les portes dels hospitals i centres d’atenció primària de tota Catalunya.

Et pot interessar: Solidaritat amb Nissan de treballador Peugeot França: "Cal nacionalitzar el conjunt de l’automòbil a tot el món"

S’han sumat també el personal d’Atenció Primària, que des d’aquest dilluns ha convocat en diferents horaris i dies concentracions contra els tancaments d’aquest sector, que ha provocat veritables col·lapses en Urgències, ja que els usuaris acudeixen allí davant la falta d’atenció.

Les seves demandes s’enfoquen en la defensa de la sanitat pública, pel retorn del 5% i contra la precarietat laboral del sector. Els sanitaris i les sanitàries viuen en guerra contra les retallades i les privatitzacions en temps de Covid. Encara que no han començat avui. El seu origen es remunta a més de deu anys amb el reial decret 3/2010 del Govern de la Generalitat de Catalunya i tot tipus de retallades que van acabar en una privatització encoberta de la sanitat catalana.

Et pot interessar: Generalitat externalitza la sanitat amb un contracte de 18 milions d’euros amb Ferrovial

A Madrid, aquesta serà la tercer setmana en la qual els dilluns protagonitzen concentracions cada vegada més nombroses en diferents hospitals. Aquestes són convocades per la plataforma “Sanitaris Necessaris” (@Sanitariosnece). Una de les concentracions més massives ha estat la de l’Hospital del Nen Jesús, referent en Pediatria, enfront de les notícies sobre l’entrada de capital privat. Per “una sanitat pública, blindada i de qualitat” és el crit del personal sanitari.

Les convocatòries a Madrid han continuat aquest dilluns 8 de juny i se n’esperen més el 15 de Juny en els centres sanitaris i el dissabte 20 de Juny amb una gran mobilització a tot l’Estat a les 20hs des d’Atocha a l’Hospital Niño Jesús.

D’altra banda, el sector del MIR (Metge Intern Resident) aniran a la vaga a Madrid, convocant a 5.115 metges i metgesses en formació, que han estat també en primera línia durant la pandèmia en les UCIs i en Urgències. Avui es presenten també en la primera línia de la lluita presentant un nou conveni col·lectiu per a exigir una millora en les seves condicions laborals sense contractes porqueria i millors salaris. De moment, han denunciat no haver rebut cap resposta de part de la conselleria de Sanitat. La convocatòria de vaga indefinida es farà efectiva a partir de l’a partir del dia 13, en el cas que el dia 2 de juliol encara no hagin rebut resposta als seus reclams.

Enfront de l’actual situació es fa imprescindible expropiar íntegrament tots els recursos de la Sanitat Privada i de les indústries farmacèutiques, sense cap mena d’indemnització econòmica i sota control de comitès de treballadores i treballadors de la sanitat pública i usuaris. Aquesta és l’única sortida efectiva que farà possible una sanitat 100% pública: intervenint a la privada tal com vénen reclamant treballadors i treballadores sanitàries.

Et pot interessar: Primavera Sanitària contra la privatització de la sanitat i en solidaritat amb Nissan: nacionalització sense pagament sota control obrer!


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”