×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sanitaris en lluita: manifestacions i vaga de MIR a Madrid i més concentracions a Barcelona

Des de fa setmanes les concentracions en diverses ciutats de l'Estat espanyol s'estan estenent contra els acomiadaments, la precarietat i la privatització de la sanitat pública. A Madrid metges del MIR aniran a la vaga.

EsquerraDiari.cat

dimarts 9 de juny de 2020
Facebook Twitter

Els 5.115 metges i metgesses en formació, que han liderat el treball en les UCIs i en Urgències durant la pandèmia a Madrid, han presentat un nou conveni col·lectiu per a demanar una millora en les seves condicions laborals i asseguren que la conselleria de Sanitat encara no ha respost. Si el 2 de juliol encara no han obtingut resposta, aniran a la vaga indefinida a partir del dia 13.

En diferents províncies de Catalunya, aquesta serà la cinquena setmana en la qual cada dimecres la plataforma Sanitàries en Lluita al costat d’organitzacions sindicals i col·lectius socials, ve convocant nombroses concentracions a les portes dels hospitals i centres d’atenció primària de tota Catalunya.

Et pot interessar: Solidaritat amb Nissan de treballador Peugeot França: "Cal nacionalitzar el conjunt de l’automòbil a tot el món"

S’han sumat també el personal d’Atenció Primària, que des d’aquest dilluns ha convocat en diferents horaris i dies concentracions contra els tancaments d’aquest sector, que ha provocat veritables col·lapses en Urgències, ja que els usuaris acudeixen allí davant la falta d’atenció.

Les seves demandes s’enfoquen en la defensa de la sanitat pública, pel retorn del 5% i contra la precarietat laboral del sector. Els sanitaris i les sanitàries viuen en guerra contra les retallades i les privatitzacions en temps de Covid. Encara que no han començat avui. El seu origen es remunta a més de deu anys amb el reial decret 3/2010 del Govern de la Generalitat de Catalunya i tot tipus de retallades que van acabar en una privatització encoberta de la sanitat catalana.

Et pot interessar: Generalitat externalitza la sanitat amb un contracte de 18 milions d’euros amb Ferrovial

A Madrid, aquesta serà la tercer setmana en la qual els dilluns protagonitzen concentracions cada vegada més nombroses en diferents hospitals. Aquestes són convocades per la plataforma “Sanitaris Necessaris” (@Sanitariosnece). Una de les concentracions més massives ha estat la de l’Hospital del Nen Jesús, referent en Pediatria, enfront de les notícies sobre l’entrada de capital privat. Per “una sanitat pública, blindada i de qualitat” és el crit del personal sanitari.

Les convocatòries a Madrid han continuat aquest dilluns 8 de juny i se n’esperen més el 15 de Juny en els centres sanitaris i el dissabte 20 de Juny amb una gran mobilització a tot l’Estat a les 20hs des d’Atocha a l’Hospital Niño Jesús.

D’altra banda, el sector del MIR (Metge Intern Resident) aniran a la vaga a Madrid, convocant a 5.115 metges i metgesses en formació, que han estat també en primera línia durant la pandèmia en les UCIs i en Urgències. Avui es presenten també en la primera línia de la lluita presentant un nou conveni col·lectiu per a exigir una millora en les seves condicions laborals sense contractes porqueria i millors salaris. De moment, han denunciat no haver rebut cap resposta de part de la conselleria de Sanitat. La convocatòria de vaga indefinida es farà efectiva a partir de l’a partir del dia 13, en el cas que el dia 2 de juliol encara no hagin rebut resposta als seus reclams.

Enfront de l’actual situació es fa imprescindible expropiar íntegrament tots els recursos de la Sanitat Privada i de les indústries farmacèutiques, sense cap mena d’indemnització econòmica i sota control de comitès de treballadores i treballadors de la sanitat pública i usuaris. Aquesta és l’única sortida efectiva que farà possible una sanitat 100% pública: intervenint a la privada tal com vénen reclamant treballadors i treballadores sanitàries.

Et pot interessar: Primavera Sanitària contra la privatització de la sanitat i en solidaritat amb Nissan: nacionalització sense pagament sota control obrer!


Facebook Twitter
Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light