×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sánchez torna a Ucraïna anunciant l’enviament de deu tancs Leopard després d’un any de guerra

Pedro Sánchez ha transmès des d'Ucraïna a Zelenski el seu suport i, a un dia de complir-se un any del començament de la guerra i després d'anunciar un augment del suport militar, l'enviament de deu carros de combat alemanys Leopard, mes que els sis tancs sol·licitats que va prometre la ministra de Defensa Margarita Robles del govern del PSOE i Unides Podem.

Alejandra Correa

dijous 23 de febrer
Facebook Twitter

El president del govern arribava aquest dijous a la capital ucraïnesa en un tren nocturn des de Polònia per reunir-se amb el seu homòleg ucraïnès en el que és la segona visita de Sánchez al país. Compartirà un discurs davant el parlament ucraïnès i donarà una ofrena floral en memòria dels caiguts en la guerra.

Sanchez farà el recorregut habitual que realitzen els mandataris estrangers que visiten el país, anant a diverses de les ciutats més afectades per la guerra. La del cap de govern és la tercera visita internacional aquesta setmana, després de l’arribada a Kíev del president estatunidenc Joe Biden i la primera ministra italiana Giorgia Meloni al començament d’aquesta setmana.

La notícia també l’ha fet pública Sánchez a través de les seves xarxes socials. “Estarem al costat d’Ucraïna i de la seva gent fins que la pau torni a Europa”, ha afirmat. Dies abans s’anunciava des del Ministeri de Defensa l’enviament de sis tancs més a Ucraïna i la possibilitat d’incrementar aquest número si el veiessin necessari, com s’ha incrementat avui fins a deu de moment. El president del Govern ha assegurat a més que el lliurament dels carros de combat es realitzarà "en les pròximes setmanes o mesos". Sánchez també ha recordat que Espanya formarà a soldats ucraïnesos en el maneig d’aquests vehicles de guerra.

Els tancs estan sent reparats i es preveu l’arribada de 55 militars ucraïnesos que ja estan sent ensinistrats en territori espanyol, així com el desplegament de la bateria de míssils antiaeris a Estònia juntament amb 80 soldats partir d’abril en el marc de l’actuació conjunta de l’OTAN. Fins avui, el govern del PSOE i Unides Podem ha destinat 54 transports de material bèl·lic a Ucraïna. A tot això cal sumar-li els paquets d’armament ja enviats, entre els quals s’inclou munició, projectils, artilleria, mísiles i llançadors entre altres.

El govern PSOE-UP continua perpetuant el seu rol imperialista i afí a l’OTAN, ja sigui econòmicament amb l’augment dels pressupostos militars o l’enviament de tancs i armes, o mostrant políticament el seu suport i posant-se al costat del president del país imperialista per excel·lència com és els EUA o de la primera ministra italiana d’extrema dreta.

En aquest marc, el govern del PSOE i Unides Podem, com a garant dels interessos de l’imperialisme espanyol, també s’ha sumat a aquesta escalada. Els últims Pressupostos Generals de l’Estats incloïen un augment històric de la despesa militar, que es va veure incrementant en un 26%. A tot això, cal afegir-li l’enviament de tancs a Ucraïna i les sancions econòmiques a Rússia o els acords amb el Marroc perquè blindi la frontera com a part de la política imperialista duta a terme pel govern “progressista”.

No tolerem que aquest govern secundi pública i econòmicament la guerra, mentre es continua cridant d’esquerres. Per això sortim a mobilitzar-nos novament. Ni Putin, ni OTAN, no a la guerra! Fa falta unir la lluita contra l’empobriment de la nostra classe i el combat contra el nostre propi imperialisme sense deixar de rebutjar la invasió de Putin. Davant les noves crisis i guerres a les quals prometen portar-nos, el camí es troba en la solidaritat internacionalista de la classe treballadora i els pobles en lluita contra les seves burgesies nacionals.

És hora que l’esquerra que manté posicions d’independència enfront del govern, al costat dels sindicats i moviments socials, cridem a mobilitzacions per aquestes demandes elementals per a posar fre a l’actual escalada bel·licista i reprendre les banderes antiimperialistes i internacionalistes. Aquestes banderes tan oblidades i calcigades per aquells representants de la “esquerra institucional” que van decidir convertir-se en ministres i ministres de l’OTAN. La mobilització i el rebuig enèrgic en la nova convocatòria a Madrid aquest dissabte 25 de febrer de l’Assemblea Popular contra la Guerra en una pot ser un punt per a barallar per aixecar un gran moviment contra la Guerra i els pressupostos militaristes.


Facebook Twitter
“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE