×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sánchez nomena per a Exteriors a Borrell: enemic de l’independentisme català

Josep Borrell, expresident del Parlament Europeu i ferós opositor a l'independentisme català, al capdavant del Ministeri d'Exteriors del Govern de Pedro Sánchez.

EsquerraDiari.cat

dimecres 6 de juny de 2018
Facebook Twitter

Josep Borrell Fontelles (La Pobla de Segur, Lleida, 1947) s’incorpora al nou Executiu del Govern després d’haver recuperat presència mediàtica en els mesos de més tensió de finals de 2017, arran de les manifestacions a Barcelona en contra de l’1-O, convertint-se en una de les veus més contràries al moviment democràtic català. Es va fer famós el seu llibre “Els comptes i els contes de la independència”, publicat l’any 2015.

Sobre aquest tema, en el seu prontuari està el seu discurs i el seu passeig amb el líder del PPC, Xavier Albiol, i els líders de Ciutadans, en la manifestació espanyolista convocada per Societat Civil Catalana (SCC), una setmana després de l’1-O, sota el lema "Prou, recuperem el Seny", de la qual els càntics eren des de l’himne d’Espanya fins a vives al Rei i agraïment a les forces de seguretat. Les xarxes no han perdonat tots aquests gestos respecte al moviment independentista català.

Pedro Sánchez ha nomenat ministre d’Exteriors al veterà del PSOE Borrell, la trajectòria política del qual es va iniciar en 1975 quan ingressa en les files dels socialistes. Entre altres càrrecs, va ser ministre d’Obres Públiques, Transports i Medi ambient amb Felipe González. Amb la victòria del conservador Partit Popular (PP) de l’expresident del Govern José María Aznar en les eleccions generals del 5 de març de 1996, Borrell va cessar com a ministre.

L’any 2002 va ser un dels representants del Congrés en la Convenció Europea que s’encarregava d’elaborar l’esborrany de la Constitució Europea. Posteriorment va ser cap de llista en les eleccions europees de 2004 fins a convertir-se en president del Parlament Europeu.

L’exministre català s’havia mantingut fidel a Sánchez en els moments en què els grans dirigents històrics del partit, inclosos Felipe González, Alfonso Guerra, José Luis Rodríguez Zapatero o Alfredo Pérez Rubalcaba, el rebutjaven recolzant a la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz.

El rebuig dels dirigents independentistes no es va fer esperar a les xarxes, com el de Gabriel Rufián d’ERC qui va publicar un discurs de campanya del 21D de Borrell quan va dir que “cal guarir les ferides, però abans cal desinfectar-les”, referint-se a l’independentisme. A més de burlar-se d’Oriol Junqueras, ja a la presó.

Però el rebuig ve també pel seu prontuari també esquitxat de corrupció, sent investigat per falsejament de comptes en els casos Aguiar i Huguet, apartaments Boí Taüll. A més d’haver estat un dels “tecnòcrates” socialiberals com a expresident del Parlament Europeu.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat