×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Sánchez avança amb els indults, però en queden fora 3000 encausats catalans

L'anunci dels indults no reverteix la greu vulneració de llibertats democràtiques i la persecució de l'Estat cap al moviment independentista: milers de persones amb causes pendents i un futur incert.

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 de juny de 2021
Facebook Twitter

Desobediència, prevaricació, malversació i falsedat documental són alguns dels delictes que se’ls imputen. Molts dels encausats eren càrrecs públics durant l’1-O, per la qual cosa les causes tenen la mateixa motivació que la condemna a presó dels qui ara seran indultats. Per què llavors no s’estableix anul·lació de totes les causes?

La veritat és que aquestes causes romanen com una forma d’intimidació cap al moviment català, una espasa pendent sobre el cap de molts, perquè no se’ls ocorri tornar a intentar un referèndum o una cosa similar.

També continuen sent perseguits els qui es van autoexiliar, com Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí, actualment a Bèlgica, ni la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i la diputada de la CUP, Anna Gabriel, a Suïssa. És necessari anul·lar totes les causes penals i les euro-ordenes.

Però, tal com venim denunciant des d’Esquerra Diari, no es tracta només dels càrrecs públics, o docents que van participar de les votacions de l’1-O, també estan encausats centenars d’activistes independentistes per participar de manifestacions, com per exemple els dies que van seguir a la sentència del *procés, l’octubre de 2019. A molts d’aquests, se’ls imputa delictes com a desordres públics i atemptat contra l’autoritat, o, en alguns casos, fins i tot sedició, rebel·lió i terrorisme. També han estat encausats centenars de persones per participar de les convocatòries del Tsunami Democràtic, o les protestes dels universitaris en el centre de Barcelona.

Un altre cas ressonat és el del jove Marcel Vivet, qui ha estat condemnat a cinc anys de presó per una manifestació contra el sindicat policial de Jusapol. Una pena imposada amb el rol còmplice de la Generalitat que ha exercit com a acusació particular en el judici.

Aquesta sentència surt a la llum poques setmanes després del judici a tretze estudiants per a defensar la rebaixa de taxes. Els Mossos d’Esquadra van arribar a reconèixer que disposen d’un arxiu i un banc d’imatges de protestes estudiantils, una veritable “llista negra” que constitueix una pràctica totalment il·legal.

És a dir, que no es tracta només de causes de la judicatura espanyolista, sinó també causes provocades per les detencions dels Mossos i on la Generalitat té responsabilitat.

Davant aquest tendal d’encausats i processaments, només cal desenvolupar una massiva mobilització per la llibertat de tots els detinguts i el cessament de totes les causes obertes contra l’independentisme.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"