Catalunya

CATALUNYA

Salvada la campanya nadalenca, el Govern imposa noves restriccions

Noves restriccions després de les festes nadalenques. El Govern de la Generalitat amb Alba Vergés i Argimon al capdavant volen que les conseqüències de la crisi socio-sanitaria i els augments dels contagis recaiguin en més restriccions cap al conjunt de la classe treballadora i els sectors més empobrits.

dimecres 6 de gener de 2021| edició del dia

La consellera de Salut, Alba Vergés està en aquesta moments anunciant les noves restriccions per a després de les festes nadalenques i que entrarien en vigor el pròxim 7 de gener.

Segons informen, l’augment dels contagis durant els dies de festa fa que la Generalitat imposi, encara més, l’enduriment social. I una de les mesures més contundents és el confinament municipal durant 10 dies.

Per altra banda el petits comerços no podran aixecar la persiana, només els que tinguin més de 400 metres quadrats. I els caps de setmana només podran obrir els comerços essencials. Mentre, bars i restaurants, seguiran amb les mateixes restriccions que venen patint fins al moment, obrint en horaris d’esmorzar i dinars.

Et pot interessar: Comencen les restriccions classistes de la Generalitat

I malgrat tot, les escoles, un dels focus més importants de contagis, segueix amb l’obertura proposta pel dia 11.

Estem a les portes de la tercera onada de la Covid i a més amb el desenvolupament d’una nova soca més contagiosa. Les dades de l’epidèmia han apujat molt ràpidament amb el desplaçaments de Nadal i les vacances d’hivern. Però el Govern de la Generalitat és limita a criminalitzar a la població com a focus de contagi princpal.

La solució per acabar amb aquesta onada de contagis passa per quelcom contratri al que ha manifestat Josep Maria Argimon, secretari de salut pública de la Generalitat. No es tracta de frenar l’epidèmia, es tracta de baixar les cifres de contagis amb un reforç urgent de la sanitat púbica, es tracta de posar tot el sistema santiari privt al servei de la pública i no a la inversa, aprofintant una crisis socio-sanitària sense precedents per seguir eriquint a les clíniques privades i a la industria farmacèutica.

Les mesures restrictives que fa mesos que s’imposen només fan que beneficiar a la societat adinerada. Els treballadors que estan en ERTO o en ERO no tindran la mateixa possibilitat, els petits botiguers que estan baixant les persianes tampoc. Hi ha més de 3.000 petits comerços, només a Barcelona, que no podran tornar a obrir.

I mentre, l’unica solució sanitària que s’està prenent es una campanya de vaccíns que va servir per a fer-se la foto protocolaria del Govern, per després acumular un grapat d’infortunis produïts per una pessima planificació de la Generalitat.

Per tal de garantir tancaments i una lluita efectiva contra la Covid-19 s’han d’aplicar impostos als beneficis de les grans empreses i les fortunes mil milionàries fins a garantir el 100% de les nòmines i el lloc de feina de tots els treballadors i un ingrés digne als petits comerciants que hagin de tancar.

Qüestió, per suposat, totalment opossada als interesos capitalistes i mercantilistes del Govern de la generalitat que fa dècades que pritvatitzant la sanitat pública, quelcom que és el vertiable crim social i el factor més determinant dels milers de morts i de la situació d’uns contagis que no paren d’elevar-se.

També pots llegir: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit
temes relacionats

Restriccions   /    Govern de la Generalitat   /    Pandèmia   /    #Covid-19   /    Catalunya   /    Nadal

Comentaris

Comentar