Pandèmia

ERTO BUS NOU BARRIS

Sagalés imposa un ERTO a conductors de busos Nou Barris mentre es beneficia de subvencions

Aquets diumenge s'ha donat a conèixer que l’empresa Sagalés ha aplicat un expedient de regulació temporal (ERTO) als conductors del Bus Nou Barris, mentre es beneficien de les subvencions de l'ATM perquè les empreses adjudicatàries de serveis públics de transport poguessin funcionar amb normalitat.

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

diumenge 19 d’abril de 2020| edició del dia

L’empresa Sagalés ha aplicat un ERTO als conductors de Bus Nou Barris BCN S.L.U, en les línies 80, 81, 82 i 83 que connecten els barris de la Trinitat Nova, Ciutat Meridiana, Roquetes i Torre Baró. La plantilla era de 21 conductors, 1 mecànic i 1 administratiu.

Complint el Decret/Llei 7/2020, la Autoritat del Transport Metropolità (ATMbcn) va procedir a establir els mecanismes necessaris perquè les empreses poguessin rebre subvencions. Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha contestat que des de la ATMbcn es cobririen tots els pressupostos derivats de l’estat d’alarma, especialment, les despeses dels conductors afectats per la reduccions de serveis.

En el seu compte de twiter un treballador ha denunciat que “Malgrat les facilitats que està atorgant la ATM, Sagalés ha decidit aplicar el ERTO per a lucrar-se de les subvencions i no pagar als conductors durant aquest estat excepcional. Una actitud nefasta i que descriu la situació precària de l’empresa Nou Barris BCN S.L.U.”.

La CGT demana a Colau que aturi l’ERTO a Bus Nou Barris

Aquest servei de busos va quedar externalitzat i gestionat per l’empresa anomenada Bus Nou Barris, que depèn del Grup Sagalés, des de 2010.

La CGT ha enviat una carta a Ada Colau, l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per demanar-li que aconsegueixi que es retiri l’ERTO. Si això no succeís, els treballadors d’aquesta secció sindical exigeixen que s’estripi la subrogació del servei amb aquesta companyia. 
temes relacionats

Pandèmia   /    Món obrer   /    Acomiadaments   /    TMB Barcelona   /    Barcelona en Comú   /    Ada Colau   /    Barcelona   /    Societat

Comentaris

Comentar