×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

S’organitza l’oposició de dretes a Ada Colau

Avui a la tarda diversos grups més aviat conservadors, de la diàspora de Convergència i Unió, de Foment del Treball, entre altres, faran una concentració contra Colau. L'esquerra anticapitalista ha reprendre el carrer.

Guillermo Ferrari

dijous 21 d’octubre de 2021
Facebook Twitter

Foto Juanma Ramos

Aquest dijous a la tarda surt al carrer l’oposició de dretes a Ada Colau. El moviment “Barcelona és imparable” s’“estrena” amb una concentració a la Plaça Sant Jaume davant del consistori barceloní a les set de la tarda. Aquest moviment es constitueix per a denunciar la situació de la capital catalana, amb una clara orientació més aviat conservadora.

La política anti-popular d’Ada Colau i Jaume Collboni al capdavant del consistori ha generat un enorme malestar social. Els joves precaris han de marxar de la ciutat pels preus alts dels lloguers, entrar a Barcelona per a treballar és un sacrifici pels mitjans de transport minvats i per una carretera col·lapsada. El treball contractat per l’ajuntament està mal pagat i és ultraprecari. I, un llarg etcètera. Això explica que a la festa de la Mercè i de Gràcia, l’alcaldessa Colau hagi estat fortament escridassada per la gent.

Et pot interessar: Barcelona "expulsa" als veïns i dificulta l’accés per entrar a treballar

Sense cap lloc a dubtes que hi ha molts problemes en la capital i en tot el principat. Barcelona imparable només es refereix a la brutícia, la inseguretat i l’incivisme de la ciutat com si això fos el problema central. Aquest moviment busca recollir un malestar social general que hi ha entre els veïns per a oposar-se a Colau des del món empresarial.

Però aquesta plataforma res diu de la precarietat laboral amb la qual es treballa a l’Ajuntament d’Ada Colau. No es denuncien que les megaempreses com Acciona de Florentino Pèrez ofereixen molts serveis amb contractes de merda, mal pagats i precaris. No s’esmenta com exploten a les treballadores en l’hostaleria. Tampoc es parla dels lloguers disparats. La qual cosa porta a preguntar-se, quina classe de Barcelona vol aquest moviment?

Et pot interessar:CUP: Fiscalització? el que cal és la dissolució dels cossos policials

En el seu manifest fan una crida: “Cridem a la mobilització i a la força de la seva gent, dels seus barris, dels seus comerços, entitats, associacions, empreses i autònoms per a impulsar la Barcelona del sí que…” barrejant a la gent dels barris amb els grans empresaris que al seu torn els exploten. Però d’aquesta barreja es pot extreure el que hi ha de debò.

Grans empresaris que exploten al jovent i les dones

Entre els seus impulsors estan el Gremi d’Hotels de Barcelona que van ser denunciats una vegada i una altra per les seves treballadores, Les Kellys. O l’Associació de Joves empresaris que demanaven rebaixar les “cotitzacions socials”. També podem trobar altres perles com Josep Sánchez Llibre de Foment de Treball o Josep Mateu president del RACC, Airbnb. Molts d’ells procedents de l’esclat de la corruptíssima Convergència i Unió.

Aquests grans empresaris són el que volen l’ampliació de l’aeroport que volia imposar el govern central i Aena, encara que se n’encarreguin l’espai natural de La Ricarda. Ells volen un turista anglès trigui menys en entrar a Barcelona que un cambrer que li servirà un cafè en un congrès del Mobile World Congress.

Ells volen contractar treballadores per hores i dies, no haver de pagar les cotitzacions socials. Volen una Barcelona poblada per turistes, desnonar als treballadors precaris que "fan fàstic" i se’n vagin a la rodalia. Que el miserable Salari Mínim es quedi sota terra. I, clar està, que la gent no protesti.

Tenen alguna cosa en comú amb el tàndem Comuns-Socialistes que és precaritzar als treballadors que facin feina per a l’Ajuntament i per a les seves empreses. Però volen les inversions d’Aena ja per dinamitzar el negoci dels lobbies turístics que la Covid ha paralitzat en aquests últims trimestres.

Cal forjar una esquerra militant, dels treballadors i que lluiti al carrer

Però el gran mal humor social fa anys que està augmentant entre el jovent i les dones. I és el que dèiem abans, que la precarietat s’està generalitzant ràpidament i afecta més durament al jovent i a les dones. I això no és un problema que resolguin ni el duo de la Generalitat ERC-JxCat, ni el de Barcelona Comuns-PSC (i molt menys la dreta i l’extrema dreta).

Et pot interessar: 28O: vaga del sector públic convocada pel sindicalisme alternatiu

Cal que s’organitzi l’esquerra al carrer. Una esquerra dels treballadors: dels joves i les dones precàries, dels interins i interines que volen fotre fora amb la llei d’Iceta, dels assalariats vinculats al turisme que ho estan passant fatal, de la gent que la "justícia" i la policia-mossos desnonen cada dia, etc.

La CUP i l’Esquerra independentista podrien jugar un gran rol per la seva força militant. Però ara es troben darrere del govern d’ERC-JxCat amb moltes ganes d’aprovar uns pressupostos que no acabaran amb els anys de retallades d’Artur Mas i perpetuades pels seus deixebles Oriol Junqueras i Carles Puigdemont.

Cal trencar amb els representants de la burgesia catalana i reprendre la lluita als carrers impulsant i unificant les lluites dels treballadors que la burocràcia de CCOO i UGT tracten d’aïllar. Cal unificar tot l’arc de l’esquerra anticapitalista per guanyar el carrer que només la dreta està utilitzant. Que caiguin Colau-Collboni, però per la força de la classe treballadora. Hem de començar a organitzar-nos.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah