×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Roda de premsa del sindicalisme alternatiu per convocar a una gran manifestació aquest dissabte contra la reforma laboral

Aquest dijous al matí representants de diferents sindicats alternatius i altres col·lectius han fet una roda de premsa per denunciar l'estafa que aquest projecte de reforma suposa pels interessos de la classe treballadora i per convocar a tothom a la gran manifetació que tindrà lloc aquest dissabte a Barcelona i diferents punts de Catalunya.

EsquerraDiari.cat

dijous 27 de gener
Facebook Twitter

Representants dels principals sindicats d’esquerra que integren la Taula Sindical a Catalunya, han fet aquest matí una roda de premsa davant la delegació del Govern per denunciar el projecte de Reforma Laboral que Yolanda Díaz ha pactat amb les direccions de CCOO i UGT i amb la patronal.

Mentre aquests dies Díaz ha estat de gira per Barcelona amb l’objectiu de convencer ERC per obtenir el seu vot favorable, més i més veus s’aixequen en contra d’aquesta reforma, que no només no elimina els aspectes més lesius de la llei actual sino que aprofunditza el camí de precarietat i temporalitat que es va iniciar amb la reforma de Zapatero i van continuar amb la de Rajoy.

Ermengol Gassiot, secretari general de CGT, Catalunya ha aprofitat la roda de premsa davant els mitjans per assegurar que es “trobaràn davant el sindicalisme combatiu” per fer front a l’aplicació d’aquesta reforma, a més de recordar que les manifestacions aquest dissabte, no serà només a Barcelona, sinó també a “Sabadell, Tarragona i Lleida”.

En la mateixa línea, David Caño, de la IAC, ha denunciat que els grans sindicats i els governs “que se’n diuen progressistes”, avui defensen posicions nocives per la classe treballadora, i que els va portar a “vagues generals” al passat, avui son aspectes a defensar.

Cynthia Lub, en nom de la Comissió Laboral del 8M també ha assenyalat que les dones treballadores “enfrentaràn aquesta reforma laboral” que manté “la temporalitat, la precarietat y la externalització”. Per això desde la Comissió Laboral es dóna suport a les reivindicacions de la Taula Sindical.

En declaracions posteriors, la propia Cynthia ha profunditzat la seva denuncia contra el projecte de Díaz per ser una “reválida de les reformes de Rajoy y Zapatero”.

En la mateixa línea s’ha expressat Ermengol Gassiot a aquest diari després de la roda de premsa. Per el secretari general de CGT a Catalunya, aquesta reforma “es la institucionalització i consolidació dels pitjors atacs que hem patit la classe treballadora”, una consolidació de les reformes de “Zapatero i Mariano Rajoy”. I és per tot això que desde la Taula fan una crida “a la mobilització”.

David Caño, portaveu de la IAC, considera que aquesta reforma no cambia el marc de les relacions laborals, i com ha declarat a aquest diari, les mesures que “van provocar vagues generals al passat” es mantenen en aquest projecte.

Aquest acte ha sigut el primer públic de denúncia per part de la Taula Sindicat contra la Reforma Laboral, i que crida a la resta de moviments socials, barrials i organitzacions polítiques d’esquerra a sortir aquest dissabte als carrers per deixar ben clar que no ens creiem aquesta mentida de reforma.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles