×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Roda de premsa a Barcelona | Centenars de sindicalistes donen suport a un manifest per l’Amnistia Total a tots els lluitadors

En el marc dels acords sobre la investidura d'un nou Govern “progressista”, i que ha tingut com a primer punt la Llei d'Amnistia, alguns col·lectius socials i sindicats, així com sindicalistes i activistes del moviment obrer de diferents organitzacions s'han adherit a un manifest per exigir una Amnistia Total per a totes i tots els lluitadors. El passat dilluns 13 de novembre es realitzava a Barcelona una roda de premsa per presentar el Manifest amb la presència d'alguns dels seus impulsors en el local de la Intersindical Alternativa de Catalunya.

Redacció Esquerra Diari

dilluns 13 de novembre
Facebook Twitter

El passat dilluns 13 de novembre es va realitzar a Barcelona una roda de premsa per presentar i fer lectura del Manifest amb la presència d’alguns dels impulsors de Sindicalistes per l’Amnistia Total.

Et pot interessar: Sindicalistes per l’Amnistia Total


Davant l’acord entre el PSOE i Junts que presenta una amnistia limitada i que quedarà en mans dels jutges, el manifest assenyala que, a més dels independentistes catalans, hi ha centenars de sindicalistes, periodistes, rapers, ambientalistes i migrants encausats. “En els últims anys, la repressió a l’Estat espanyol no ha deixat d’augmentar. L’independentisme català ha estat un dels sectors més perseguits, amb més de 4.500 processaments. Però també centenars de sindicalistes (com els obrers del metall a Cadis o els companys de l’hostaleria de CNT Gijón de la pastisseria ’La Suíza’, entre d’altres,...), activistes per l’habitatge, joves antifeixistes (com els ’6 de Saragossa’), periodistes, rapers com Hasel, ambientalistes i migrants han estat detinguts, jutjats i comdemnats per mobilitzar-se, per delictes d’opinió o perseguits per no tenir papers”.

Les i els signants, sindicats, organitzacions socials i dirigents, delegats i activistes de diversos sectors sindicals, assenyalen que no serà possible “enfrontar l’ofensiva de la dreta i aconseguir una amnistia real per mitjà de negociacions antidemocràtiques a espatlles de totes i tots els lluitadors, i molt menys, excloent-los de l’amnistia. Només amb la unitat i per mitjà d’una mobilització independent podrem aconseguir-ho, i no amb la passivitat i les negociacions per dalt que ens volen imposar les burocràcies polítiques i sindicals”.

Al manifest, ja s’han sumat, a més d’organitzacions com el Sindicat de Comisions de Base (Co.bas), Solidaritat Obrera, Sindicaato Andalúz de Trabajadores (SAT), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Sindicat Popular de Venedors Ambulants o la Plataforma 3 d’Octubre, centenars de signatures de delegats i activistes sindicals de tot l’Estat. Entre ells Asier Guerrero i Adrián Ruíz de la secció sindical de CGT Telepizza Saragossa -impulsors inicials del manifest-, Oscar Reina, Secretari General del Sindicato Andalúz de Trabajadores (SAT); Pastora Filigrana, Sindicato Andalúz de Trabajadores (SAT); Francisco Xavier González, Secretari Executiva Confederal de CIG (Galicia); Pilar León Oliva, Coordinadora Estatal de Co.bas (Madrid); Julia Jiménez Martín, Coordinadora Estatal de Co.bas (Catalunya); David Pérez Ramos, Coordinadora Estatal de Co.bas (Andalucía); Meri Pita, Coordinadora de Co.bas (Canàries); José Luís Carretero Miramar, Secretari General de Solidaritat Obrera; Antonio Lozano Grande, Secretari d’Internacional de Solidaritat Obrera; Javier Enrique Montero Arango, Secretari d’Organització de la secció sindical de Solidaridad Obrera del Metro de Madrid; Olga Belenguer, Secretaria General de CGT Aragó La Rioja; Alberto Gamarra, Secretari d’Acción Sindical de CGT Aragón-La Rioja; Juan Carrique Calderón, advocat laboralista de CGT Correos; Alejandro del Rio, advocat laboralista de Co.bas; Aziz Faye, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona; Koki Gassiot Pintori, secretari de premsa i comunicació de la IAC; Miquel Domínguez, CRT i acomiadat d’Amazon; Daniel García Rodríguez, delegat de Co.bas Comitè d’Empresa Amazon Mad4; Diego Rodríguez de Gracia, Coordinadora de Trabajadores del Metal-CTM (Cadis); Verónica Landa, CGT Ensenyament (Catalunya); María Fuentes Sánchez, secció sindical MATS Hospital Gregorio Marañón (Madrid); Tomás Núñez Isaac, delegat CGT Airbus Puerto Real; María del Carmen Diego Tárano, Plataforma Auxiliares SAD (Astúries), entre molts d’altres.

L’acord entre PSOE I Junts també renuncia explicitament a l’autodeterminació, i és per això que en el manifest, els representants sindicals assenyalen que “és urgent que tots els sindicats, al costat de les organitzacions socials i els moviments democràtics, fem una crida tots junts a sortir al carrer en tot l’Estat per lluitar per: amnistia total per a totes les persones represaliades per lluitar, perseguides per les seves idees, militància política o tancades en els CIE, contra tota amnistia per als policies repressors i per posar fi a la seva impunitat i en defensa de del dret a l’autodeterminació de Catalunya i la resta de les nacions que integren l’Estat espanyol”.


Lloc web de la iniciativa:
https://sindicalistasxamnistia.wordpress.com/

Et pot interessar: Roda de premsa a Madrid


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?