Món obrer

MÓN OBRER

Robert Bosch: una vaga en defensa dels 300 llocs de treball

Els treballadors de Robert Bosch a Castellet inicien una vaga indefinida en contra de l'ERO plantejat per l'empresa i afectaria a 300 llocs de treball.

diumenge 11 d’octubre de 2020| edició del dia

Foto: @xaviarizafoto

Aquest divendres, coincidint amb la concentració a Sant Juame de la vaga educativa convocada per la federació d’ensenyament de la CGT, el treballadors de la planta de Robert Bosch de Castellet, aprofitaven també per protestar contra els plans de la seva empresa.

Robert Bosch va iniciar fa unes setmanes un procediment per a efectuar un ERO a la planta que deixaria 300 acomiadaments. Un procés que que té com a data límit el 30 de juny.

Fa tres setmanes, els treballadors de la planta van començar una vaga intermitent, i des d’aquest dilluns passat, han començat una vaga indefinida que, com diu el delegat de CCOO i membre del comité d’empresa, José Antonio Illenas, està impulsada per "aconseguir temps i trobar solucions".

El mateix Illenas explica que fa unes setmanes es va constituir una comissió tripartita entre els sindicats, l’empresa i les conselleries de treball i d’empresa, de la que el pròxim dilluns s’ha de realitzar la següent reunió.

No obstant, denuncien que l’empresa, tot i havenir-se a negociar, "es nega a retirar l’ERTO i els terminis de l’expedient".

Illenas denuncia també que, l’empresa al·lega "motius organitzatius i de producció per tirar endavant l’ERO". No obstant, els sindicats asseguren que es tracta de d’"una delocalització pura i dura del producte Olympia cap a altres plantes", ja que des de fa anys que va començar el procés de deslocalitzatció per a "donar viabilidad", segons l’informe que planteja els ERO de l’empresa.
temes relacionats

Món obrer   /    Catalunya

Comentaris

Comentar