×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Révolution Permanente a judici per donar veu als treballadors que lluiten a França

El 20 de juny, Révolution Permanente serà jutjada a Toulouse per difamació. Es tracta d'un atac judicial arran de la publicació d'un text d'un treballador de l'aeronàutica en el marc de la lluita contra un pla d'acomiadaments. No ens callaran!

Paul Morao

dimarts 30 de maig
Facebook Twitter

Des de la seva creació, Révolution Permanente (RP) cobreix les vagues, protestes, manifestacions i tracta de donar veu als qui lluiten pels salaris, contra els acomiadaments o contra els atacs del Govern. És una activitat que està en el cor del nostre treball, i que moltes vegades ens val atacs fins i tot davant els tribunals.


Portats als tribunals per denunciar un pla d’acomiadaments massius en la indústria aeroespacial

Fa uns mesos es va conèixer una demanda per "difamació" interposada contra el nostre diari per un subdirector d’operacions de l’empresa aeroespacial Assistance Aeronautique & Aerospatiale (AAA). Un representant de la CFE-CGC (Confederació Francesa de Gerents - Confederació General de Gerents) que al setembre de 2020, havia signat un pla d’acomiadaments massius: 719 llocs de treball suprimits d’un total de 1.587, és a dir, el 45% de la plantilla.

En el seu moment, Révolution Permanente va exercir un paper important en revelar aquesta enorme ofensiva, en la continuïtat dels nombrosos atacs en el sector aeronàutic després de la primera onada de la pandèmia pel coronavirus a França. Mentre s’han pagat 10 milions d’euros en dividends als accionistes de l’empresa AAA en els últims 4 anys, des de RP es va denunciar la hipocresia el seu Director General, que és membre electe del partit dretà Els Republicans, la repressió policial d’una manifestació de treballadors i el cinisme d’una empresa que va acabar acomiadant 567 treballadors, molts d’ells durant el període festiu.

Entre els acomiadats hi havia treballadors amb discapacitats o d’entre 40 i 50 anys a què els anava a resultar molt més difícil trobar una ocupació en un altre lloc.

Al costat dels treballadors de l’empresa, RP va denunciar el fals "diàleg social" que es va utilitzar per impedir mobilitzacions a gran escala, al mateix temps que va provocar la pèrdua de centenars de llocs de treball. Donant veu als treballadors en el nostre lloc publiquem de manera anònima el text d’un treballador de AAA que denuncia el paper d’alguns delegats sindicals en els acomiadaments i la seva connivència amb la patronal.


Difamació: un atac per donar-li veu als treballadors

El text va denunciar el paper dels referents sindicals que van signar el pla d’acomiadament amb la Direcció la companyia i la promoció amb la qual es va premiar a un delegat de CFE-CGC. Aquest text és el que ara una serveix com a base per a la demanda per difamació. La demanda va ser interposada per un representant dels executius que, en el seu moment, no va dubtar a actuar com a servei postvenda del pla d’acomiadaments, repetint obertament la línia de la Direcció en la premsa, explicant: "Signem perquè ens permetrà mantenir a 1.050 persones en AAA en el futur i garantir un cert nombre de retirs anticipats per als quals hagin de marxar-se".

Van ser paraules indignants per als qui han vist com s’acomiadava a centenars de treballadors, i per al sindicat en AAA, que va condemnar el pla d’acomiadaments i la voluntat de fer pagar la crisi als empleats. Uns mesos més tard, la justícia va donar parcialment la raó als assalariats invalidant parcialment els acomiadaments per unes certes irregularitats.

Òbviament, això no va ser suficient per a reparar el mal causat per la decisió de l’empresa. Malgrat tot, i d’haver aprovat centenars d’acomiadaments, el representant dels executius, ara Director Adjunt d’operacions, pretén fer pagar a Révolution Permanente per haver denunciat públicament l’actuació de la patronal i d’alguns delegats. És un atac contra el nostre diari, però també contra els treballadors que s’atreveixen a parlar i a denunciar l’escandalosa actitud dels representants sindicals que aproven les retallades d’ocupació.


No callarem

Aquest atac no és el primer contra Révolution Permanente, el diari ha estat blanc habitual de la dreta i l’extrema dreta, però que també està en el punt de mira de moltes direccions d’empresa són denunciades pels treballadors als quals el nostre lloc busca donar-los veu. El fet que aquesta denúncia es dirigeixi contra la publicació d’un text d’un treballador que ha hagut de fer front a un pla d’acomiadament monstruós el fa especialment escandalós.

El judici se celebrarà el 20 de juny en el tribunal de Toulouse, convidem als nostres lectors a donar el suport enfront de la intimidació de tots els periòdics independents dels empresaris i de l’Estat La solidaritat és la nostra força!


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah