Món obrer

SANITAT CATALANA

Revolta sanitària: concentracions als hospitals exigint el 5%

El sector sanitari diu prou. Concentracions als hospitals del territori català per protestar contra les retallades que porten 10 anys patint. Volem el 5%!

dimecres 29 d’abril de 2020| edició del dia

Durant els últims dies estem presenciant imatges de molts hospitals, on els seus treballadors i treballadores es concentren exigint el 5%. L’injust 5% que va ser retallat fa 10 anys amb el reial decret 8/2010 i 3/2010 i no els hi han tornat mai.

Et pot interessar: [VIDEO] Protesta de sanitaris a l’Hospital Clínic: "Retallar sanitat és assassinar"

Un treballador de l’Hospital Clínic ho explica molt bé:
"I aprofitem per a dir-los als mandataris polítics, que si tan orgullosos estan de nosaltres i de la nostra feina, l’han de demostrar amb fets, no amb paraules. El serveis públics estan fa ja deu anys patin retallades tant en material, personal com en salaris".

No obstant, la Generalitat continua sense fer cas d’aquells als qui ells mateixos anomenen herois. Divendres passat, al Parlament es va votar en contra de les reivindicacions del Personal Sanitari, que demanaven la recuperació del 5% del sou entre d’altres drets.

Vidal Aragonès, diputat de la CUP, posava de manifest, la evident hipocresia d’aquells diputats que aplaudien al Parlament i a casa seva la feina dels sanitaris i després voten en contra de les seves reivindicacions.

Els aplaudiments de cada vespre són un reconeixement a la gran feina que realitza el sector sanitari i a la defensa d’una sanitat pública i de qualitat. Però, de què serveixen els aplaudiments si només es queden en això?

Ja ha quedat patent el que significa ser un heroi pels capitalistes: romantitzen la seva situació precaria amb aplaudiments i voten perquè es mantinguin les mancances en sou, material i en personal. Mentre no es toquen els guanys d’aquells capitalistes que engreixen cada cop més les seves butxaques.

Parlem sobre heroisme i aplaudiments, armes de doble tall:Herois per la classe obrera, carn de canó pels capitalistes

Les imatges de sanitaris protestant arreu del territori indiquen que els aplaudiments no són suficients si aquest reconeixement no es materialitza en drets laborals, sou, material, personal i la recuperació del 5% i de tot el que se’ls hi ha retallat durant 10 anys.

Des d’Esquerra Diari donem suport a les reivindicacions dels treballadors i treballadores del sistema de salut.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

La formació de la ’Plataforma per la recuperació del 5%’ és un exemple d’una lluita que s’està convertint aquests dies en una mostra de com fer front i exigir al Govern de la Generalitat que retrocedeixi en les retallades i la privatització de la sanitat, veritables motius del col:lapse sanitari i les milers de morts durant la Covid-19. Retallar la sanitat mata!

També pots llegir: No és una fake news la privatització encoberta de la sanitat catalana

Negoci rodó: Torra paga a la privada 43.000 euros per pacient en UCI
temes relacionats

Sanitat privada   /    Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    Crisi sanitària   /    #Coronavirus   /    Treballadors sanitat   /    Sanitat pública   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Retallades   /    Generalitat catalana   /    Societat

Comentaris

Comentar