Catalunya

CATALUNYA

Retiren el tercer grau als presos polítics de Lledoners

El jutge de vigilància penitenciària ha decidit tombar novament el tercer grau als presoners polítics dels Lledoners un cop ha estimat tots els recursos de la fiscalia que depèn del "govern progressista" del PSOE i Unidas Podemos.

dimarts 9 de març| edició del dia

El jutge de vigilància penitenciària ha decidit finalment retirar novament el tercer grau al presos polítics de Lledoners. Tot, després de haver resolt els recursos presentats per la fiscalia espanyola.

Els presos polítics van obtenir el tercer grau a finals de gener després que les juntes de tractament així ho decisissin, poc abans de la campanya electoral del 14-F.

La fiscalia, per la seva part, va recórrer contra aquesta decisió l’endemà mateix de la jornada electoral, tot demanant la suspensió cautelar del tercer grau. No obstant el jutge havia pres cap decisió fins avui, quan ha resolt a favor del recurs del ministeri públic.

Amb aquesta, ja és la segona vegada que els presos dels Lledoners es troben privats del tercer grau. Per una altra banda, tant Carme Forcadell com Dolors Bassa conserven de moment el tercer grau, a l’espera que els jutges de vigilància resolguin dos recursos de la fiscalia.

Sens dubte, les decisions de presentar recursos per part d’una fiscalia que depèn del "Govern progressista" del PSOE i Unidas Podemos deixa en evidència que el consens del 155 no cesa en la persecució autoritària de l’independentisme.

I és que la decissió del jutge de vigilància de mantindre als presos polítics sense el tercer grau arriba el mateix dia que el Parlament europeu hagi retirat la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí d’acord amb el suplicatori emés fa més d’un any pel Tribunal Supremo.

Els eurogrups parlamentaris dels que formen part tant la dreta com la extrema dreta espanyola i el PSOE han votat a favor, com era d’esperar. I podemos, tot i que ha votat en contra, "segueixen formant part del govern que controla la fiscalia i que està al capdavant d’aquesta creuada contra l’independentisme, juntament amb el poder judicial. La seva permanència en el Consell de Ministres els fa còmplices", tal i com expresava avui mateix Sanriago Lupe, portaveu del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores.

Et pot interessar: El parlament europeu retira la immunitat a Puigdemont
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    Catalunya   /    Presos polítics   /    Règim del ’78   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar