×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Res no va bé! Nens i nenes al carrer!, la plataforma pels drets dels infants

"Nens i nenes al carrer", la nova plataforma pels drets dels infants en període de confinament, enfront d'un problema molt poco visibilitzat.

Eli Sanz

divendres 17 d’abril de 2020
Facebook Twitter

Amb cartells que denuncian "Ens poseu deures, però ens preneu els drets!", Res no va bé! Nens i nenes al carrer!, neix la plataforma organitzada per mares i pares que denuncien la situació del infants en confinament.

Al seu canal del Telegram expliquen que "L’objectiu d’aquest canal és difondre accions i arguments a favor els drets dels infants en període de confinament. Defensem que per salut i respecte se’ls permeti sortir al carrer".

També denuncien la contradicció de les mesures de confinament del Govern, ja que, encara que els infants no poden sortir de cap manera, s’ha alliberat el confinament per a treballs no essencials. "En uns dies en què es posa el benefici econòmic d’uns quants per davant de la salut de totes les persones, els nens i nenes (i altres sectors) han estat totalment invisibilitzades pels governs. No només ho han estat del carrer, sinó també dels discursos i decrets", denuncian.

I proposen denunciar aquesta situació amb "Manifestació a les xarxes" i diuen que "Capgirem-ho, tornem a posar les persones petites al centre i fem-les visibles!. Amb el hashtag #NenesiNensAlCarrer, van esclatar les xarxes denunciant la situació de les famílies amb habitatges precaries, sense jardí ni pati, per a tenir tancats als nens i nenes que estan sofrint patologies psicològiques. I en famílies nombroses, aquesta qüestió s’agreuja de manera dramàtica, si a tot això li agreguem la situació de pobresa enfront dels acomiadaments i ERTEs, que no s’arriba a pagar la llum, el gas o el lloguer i a penes per a menjar.

Et pot interessar: Barcelona: Perquè la COVID-19 entén de classes

I encara que aquesta campanya està centrada en la salut i respecte dels infants, I demanan "la sortida al carrer de nenes i nens una hora al día", també els col·lectius feministes denuncien que, en període de confinament, moltes pares o mares estan obligats al teletreball.

“Se’m fa insuportable el teletreball, amb el meu fill de sis anys tot el dia a la meva casa”, diu Paola, treballadora de telemarketing. Aquesta qüestió que pateixen moltes dones, unida al confinament que ha aïllat a nens i nenes en les seves llars està fent insuportable la vida de les famílies treballadores, la doble càrrega de les quals evidencia un problema estructural de les cures, que és la falta de educación infantil de 0 a 3 anys.

Et pot interessar: Treballadores a primera línia: patriarcat i capitalisme en temps de coronavirus

Alerta, que no ens la colin! , diuen des de la plataforma enfront de les declaracions del Govern

El Govern, a la roda diària de l’executiu, ha declarat que té en marxa una sortida limitada i per franges horàries dels infants confinats. Així ho han detallat aquest divendres el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

No obstant, les decisions s’acabaran de definir demà dissabte en una reunió del Procicat -òrgan tècnic responsable de les decisions sobre la crisi sanitària-. Per altra banda, l’executiu insisteix que cal seguir "confinats a casa" per superar la pandèmia i que fins a finals de la setmana vinent, fins d’aquí a deu dies, els nens i nenes no podran sortir.

Des de la plataforma #NenesiNensAlCarrer diuen, "Alerta, que no ens la colin! És a dir... segons l’anunci, si hi ha un segon brot tornarem a la situació inicial i això és molt injust! El que diuen no és cap solució, ja que després d’obrir els sectors econòmics no essencials, el rebrot és molt possible que succeeixi". A més a més, denuncian que, "El que esperem les famílies que portem 36 dies recloses és que se’ns permeti sortir ja, fent-ho d’una forma segura. I si apareix un segon brot, que es prioritzin les nenes i els nens i les persones amb més vulnerabilitat, abans que reactivar els sectors econòmics no essencials."

El confinament sense test ni mesures preventives eficaces es converteix en una situació d’incertesa dramàtica per a les famílies de treballadors i els infants. La realitat és que el Govern català i el central, han trigat molt a poder aplicar mesures eficaços i necessàries per a frenar els contagis d’aquesta pandèmia. Ni màscares a temps, ni test massius i una crisi sanitària com a conseqüència de les retallades que ha patit la sanitat catalana i els professionals sanitaris.


Facebook Twitter

Eli Sanz

Barcelona

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?