×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Repudiem la temptativa colpista de Guaidó, l’imperialisme i la dreta regional

Reproduïm la declaració de la Liga de Trabajadores por el Socialismo (LTS) de Veneçuela davant la temptativa colpista desencadenada aquest dimarts.

Facebook Twitter

Els i les militants de la Liga de Trabajadores por el Socialismo rebutgem clarament el nou intent de l’oposició de dreta de desencadenar un cop militar. En la nostra declaració de cara al Primer de Maig assenyalàvem que Guaidó es proposava transformar aquesta data en un acte per a renovar la crida a un cop, quelcom que s’ha ratificat aquest dimarts.

Com hem vingut sostenint des de l’inici de l’agressió imperialista encapçalada pel govern dels Estats Units, ens oposem i enfrontem l’intervencionisme imperialista, sense que això impliqui de cap manera cap suport polític al règim reaccionari i anti-obrer de Maduro i les FF.AA. A Trump i els seus no els importa res el sofriment del poble veneçolà, el seu únic objectiu és imposar a Veneçuela un govern titella al servei del pla de recolonització que proposen, un pla amb el qual no hi haurà cap sortida progressiva a les misèria actual que patim.

Darrere d’aquesta política s’alineen els governs de la dreta regional que l’un després de l’altre van reconèixer primer a Guaidó i aquest dimarts van sortir a donar suport a aquest intent de cop.

Des del 23 de gener l’imperialisme no ha estalviat crides, maniobres i amenaces per a intentar fer fallida a les Forces Armades perquè enderroquin a Maduro. Després de fracassats els seus intents i entrar en un fort punt mort, l’ofensiva colpista es concentrava en l’agressió econòmica i l’asfíxia econòmica, que aprofundeixen les penúries del poble, encara que no deixava d’estar latent el colpisme, el qual van renovar amb la temptativa d’aquest dimarts.

Res bo vindrà per a les masses d’un govern sorgit d’un cop militar i tutelat pels EUA! En nom de “la llibertat” i “la democràcia” busquen instal·lar un govern per a la subordinació nacional als dictats del FMI i els capitals imperialistes, els qui passarien a ser els nous amos del país, amb la imposició de més endeutament extern i el lliurament massiu d’empreses i recursos amb una onada de privatitzacions. Un pla totalment pro-empresarial, anti-nacional i anti-popular, on les necessitats del poble treballador estaran, més que avui, totalment supeditades a garantir els interessos i guanys capitalistes. Els qui enfrontem al govern de Maduro i les seves polítiques, hem d’oposar-nos amb tota fermesa a aquesta avançada reconolitzadora de l’imperialisme, de la qual Guaidó és el vehicle.

El govern de Maduro, no obstant, no pren cap mesura anti-imperialista veritable, es limita a posar-se sota l’ala de potències com Rússia o la Xina, mentre es defensa del colpisme amb mètodes burocràtic-militars que també copegen al poble, i no fan més que enfortir a les Forces Armades com el veritable poder i àrbitre de la situació. Per això mateix no dipositem cap confiança en aquestes FF.AA. que poden acabar negociant una sortida pactada amb la dreta. Per això afirmem que la lluita contra el colpisme i l’imperialisme ha de ser amb total independència política, amb una política pròpia dels treballadors en la perspectiva d’enfortir-nos també en la lluita contra la misèria al fet que som sotmesos i l’autoritarisme del govern.

Hem d’aixecar un programa que és dirigeixi a afectar els interessos del capital imperialista i de la parasitària burgesia nacional (tant l’opositora com la chavista), només així podem frenar realment les apetències dels EUA, la rampinya del capital internacional i lluitar per conquistar les nostres demandes. Una derrota del colpisme pro-imperialista amb els nostres propis mètodes de lluita i aixecant un programa d’aquestes característiques, ens posaria en millors condicions per a enfrontar també al propi de Maduro.

Al costat de les organitzacions de treballadors, dones i joves amb els qui conformem la Fracció Trotskista per la Quarta Internacional (FT-CI) en diversos països d’Amèrica Llatina, Europa i els Estats Units, ens oposem fermament a aquest nou intent de cop en desenvolupament.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Judici per la readmissió d'Alex León, acudeix a la concentració i responguem contra la repressió sindical!

Judici per la readmissió d’Alex León, acudeix a la concentració i responguem contra la repressió sindical!

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»