×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Repudi a violència paramilitar a Cochabamba, Bolívia

Des de Cochabamba van arribar a la redacció de La Izquierda Diario Bolívia vídeos i fotos de veïns que denuncien el amadrentamiento i la violència que està generant la RJK contra el poble treballador mobilitzat.

EsquerraDiari.cat

dilluns 10 d’agost de 2020
Facebook Twitter

Mentre es desenvolupava el diàleg convocat per Áñez, a Cochabamba, el grup paramilitar denominat Resistència Juvenil Kochala (RJK), es va concentrar en la zona de Colcapirhua per a agredir a les i els veïns mobilitzats. Repudiem i denunciem la violència d’aquests grups paramilitars que gràcies al cèrcol mediàtic busquen actuar amb impunitat. Reproduïm vídeo de denúncia de les i els veïns enfront d’aquesta situació.

Veïns denuncien amedrentamiento per part de la Resistència Juvenil Kochala

L’accionar d’aquests grups paramilitars no sols s’està donant en Cochabamba, en les xarxes es difon també la mobilització que comença a desenvolupar-se per part dels paramilitars de la Unió Juvenil Cruceñista (UJC). A La Paz, ahir en la nit, també aquestes forces de xoc al servei del bloc colpista es van dirigir al piquet de vaga que joves autoconvocados mantenen en la plaça Avaroa, en inmediacioens del Tribunal Superior Electoral, per a acoquinar-los violentament.

Font: vídeo rebut de veïns de Cochabamba - difós en xarxes socials

Enfront d’aquesta situació, Javo Ferreira, membre de la LOR-CI, en ser consultat sobre com avalua la situació va afirmar:

“Que la mobilització controlada i limitada a la comanda d’eleccions el 6 de setembre que havia impulsat el MAS i la COB, buscant descomprimir el profund malestar obrer, pagès i popular que hi ha davant el desastrós maneig de la crisi soci-sanitària i econòmica, s’està transformant, a pesar del MAS i malgrat les burocràcies sindicals, en una poderosa manifestació de rebuig al colpisme. És urgent avançar en l’autoorganització establint delegats i delegades revocables i amb mandat en els diversos punts de bloqueig per a coordinar la defensa de la vida i del dret a la protesta davant l’amenaça d’aquests grups per a-militars que com anit a la ciutat de La Paz, en la plaça Avaroa, o en Santa Rosa a l’Orient del país, o en aquests moments en Cochabamba, vénen sembrant violència i terror. No podem permetre que els fills de les i els treballadors i el poble siguin privats no sols de la salut i educació sinó que fins i tot se’ls privi del dret a la protesta.

Des de la LOR-CI cridem al Magisteri Urbà de La Paz i Cochabamba a trencar amb el colpisme que han vingut implementant des de novembre. És urgent que les i els treballadors, miners, fabrils i tots els assalariats forgem la més sòlida i àmplia unitat amb el sector pagès, indígena i els altres sectors populars mobilitzats”.

Et pot interessar: El retorn de la lluita indígena i com pensar la revolució després del cop d’estat

Et pot interessar: El setge a La Paz se sent i s’aguditza el desproveïment


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"