Política Estat espanyol

ESTAT D'ALARMA

El desconfinament del PSOE i Unidas Podemos a cop de sancions

Més de 36.000 sancions i 235 detencions durant el primer cap de setmana de sortides generalitzades sota l'Estat d'alarma de PSOE i Unidas Podemos.

dimarts 5 de maig de 2020| edici� del dia

Durant el primer cap de setmana que s’ha establert les sortides generalitzades amb franges horàries, el Govern del PSOE i Unidas Podemos ha deixat un saldo de més de 230 detencions per excedir-se dels limitis imposats per l’Estat d’alarma.

En plena crisi política per si aquest dimecres el Govern de Sánchez podrà prorrogar una quarta vegada l’Estat d’alarma per al desconfinament, les forces de seguretat continuen militaritzant els carrers a cop de sancions i detencions, i quan no pallisses que es converteixen en autèntiques razzies contra els sectors més desprotegits com són els immigrants.

Només durant aquest cap de setmana s’han realitzat 235 detencions per suposadament no complir amb els límits horaris o les seves respectives mesures de seguretat. A més, s’han proposat més de 36.000 sancions en 48 hores.

Unes xifres semblants al cap de setmana de l’11 i 12 d’abril en el que també es van realitzar gairebé 50.000 sancions i es van executar 440 detencions.

Sens dubte, l’Estat d’alarma ha servit (i continua fent-ho) per a reforçar de forma encoberta la violència policial i la militarització als carrers, encebant-se especialment contra les persones racialitzades i més desprotegides.

Et pot interessar: [VIDEO] Tres casos brutals de violència policial i racista d’una repressió que no cessa
temes relacionats

Estat d’Alarma   /    Desescalada   /    Desconfinament   /    Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Repressió policial   /    Política Estat espanyol   /    Societat

Comentaris

Comentar