×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Reguant i la cerca impossible del "viratge a l’esquerra" d’ERC i JxCat

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant no vol fer un acord que inclogui alguns noms dels més liberals de Junts per Catalunya. Però el nom més liberal és el del partit hereu de Jordi Pujol i Artur Mas.

Guillermo Ferrari

diumenge 4 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Foto Europa Press 2021

Les negociacions per investir a Pere Aragonès s’estan fent molt llargues. Els dissensos entre els “socis” de governs per formar-ne un de nou cada vegada són més evidents. Fins i tot, el secretari general de JxCat, Jordi Sánchez, diu clarament que pot no haver-hi acord i que en tot cas votaran a Aragonès i passaran a l’oposició.

Aquesta negociació el que demostra és que no tenen cap intenció d’aconseguir implementar el referèndum de l’1O. Això és clar des de fa mesos. ERC i JxCat només es barallen per les seves quotes de poder. Volen decidir que es fa amb els pressupostos de la Generalitat. És a dir, autonomisme nu i cru. I ara molt més que hi arribaran els fons europeus de “salvatatge” (a les grans empreses i els seus gestors del govern).

Davant aquesta situació que ja porta setmanes, la CUP s’ha posat en evidència arribant a un acord d’investidura amb Esquerra Republicana. Justament al partit al qual va denunciar en els últims mesos per portar la situació derivada del referèndum de l’1O a la gestió autonòmica nua i crua.

Et pot interessar: Per què la CUP no hauria de donar suport al següent govern d’ERC i JxCat

Davant la negociació entre ERC i JxCat, la diputada Eulàlia Reguant ha assenyalat, en una entrevista a Vilaweb, alguns noms de dirigents que “no responen al viratge cap a l’esquerra”. La primera pregunta hauria de ser, Què hi ha cap nom dins de Junts per Catalunya que respongui “al viratge cap a l’esquerra”? Tots els integrants d’Esquerra Diari no n’han pogut trobar cap ni un.

La segona pregunta és: com es pot pensar que Esquerra Republicana de Catalunya pugui liderar un pretès “viratge cap a l’esquerra”? Novament, tot el personal d’Esquerra Diari, que ha fet hores extres aquesta setmana (no) santa no ha pogut trobar aquest “viratge cap a l’esquerra” dins de la formació republicana.

El “viratge cap a l’esquerra” d’Esquerra Republicana no es pot veure amb la llei privatitzadora coneguda amb el nom del seu principal autor: Llei Aragonès. Tampoc es pot veure amb la taula de diàleg amb un dels responsables de l’aplicació del 155 i que s’emparen sota els cops judicials per tractar de “domesticar” a l’independentisme.

Però encara és més difícil de veure un gir a l’esquerra dins de Junts per Catalunya. Els hereus d’Artur Mas i Jordi Pujol són tant o més liberals que la cúpula d’Esquerra Republicana. I prova d’això és com van reprimir als joves que cridaven per la llibertat de Hasél. Fins i tot van reprimir als joves que protestaven contra la sentència que condemnava a dirigents de JxCat!!!

L’anunci que 35.000 famílies no hauran de pagar el deute amb Endesa no és un “viratge cap a l’esquerra”. Són famílies que de totes formes no podran pagar el deute. La Generalitat en lloc d’obligar a Endesa a mantenir el servei i que es faci càrrec del cost, paga la meitat del deute. Els grans empresaris d’Endesa contentíssims de poder cobrar un deute que ja havien apuntat a “incobrables”. Obra del conseller Homrani que és famós per la terrible gestió dels casals d’avis durant la pandèmia.

Durant el govern de Torra-Aragonès s’ha vist que aquestes formacions no han fet cap viratge cap a l’esquerra i que no ho faran. Per això la Generalitat és part en els judicis contra militants de l’esquerra Independentista. Volen “domesticar-la”. I precisament per això és tan greu la contradicció d’una força que es diu anticapitalista com la CUP que dona suport a Esquerra Republicana i que busca dirigents d’esquerres dins de JxCat.

Et pot interessar: Enfront el suport de la CUP a un govern processista: cal construir una esquerra anticapitalista i revolucionària


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l'amnistia total de totes les lluitadores

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l’amnistia total de totes les lluitadores

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim