×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Eulàlia Reguant declara a Madrid per negar-se a contestar les preguntes de Vox

L'ex diputada de la CUP al Parlament ha estat citada a declarar avui a Madrid per negar-se a contestar les preguntes de Vox durant el judici per l'1-O.

EsquerraDiari.cat

dimarts 25 de febrer de 2020
Facebook Twitter

En la retina de molts està encara aquella jornada del judici del procés en que la dirigent de la CUP, Eulàlia Reguant i també l’ex diputat Antonio Baños, es van negar a contestar a l’advocat i dirigent del partit ultradretà Vox. Va succeir el 27 de febrer de l’any passat. El jutge Marchena els va imposar una multa de 2.500 euros a cadascú i es va iniciar una investigació al jutjat d’instrucció número 10 de Madrid.

La desobediència greu a l’autoritat pot castigar-se amb penes de presó d’entre tres mesos a un any i una multa d’entre sis i divuit mesos.

Reguant en aquell mateix moment de la declaració com a testimoniatge va afirmar que "enfront de l’extrema dreta, enfront d’un partit masclista i xenòfob no acceptaria contestar".

Des d’aquell moment Reguant ha fet una defensa a combatre a la ultradreta i defineix a Vox com un partit masclista i xenòfob. La dirigent de la CUP es reafirma en la seva desobediència i assistirà al jutjat per explicar que la seva actitud “era un exercici d’objecció de consciència" que es troba emparat per l’article 418 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, que estableix que "cap testimoniatge podrà ser obligat a declarar sobre una pregunta de la qual la seva contestació pugui perjudicar material o moralment".

En una recent roda de premsa, Reguant va manifestar que "la presència de Vox durant el judici s’ha d’entendre com un element més de l’engranatge de l’Estat", a més de denunciar que "la vinculació de la judicatura espanyola amb Vox té com a icona el cap de llista a les eleccions andaluses: Francisco Serrano, jutge en excedència".

Sens dubte, la investigació judicial en torn a Reguant i Baños és part de l’ofensiva judicial contra el poble català i el moviment independentista per l’autodeterminació i la independència. És un de les desenes i desenes de judicis que afecten a militants i activistes dels CDRs i l’esquerra independentista. Tot, mentre els dirigents d’Esquerra Republicana y Junts per Catalunya estan disposats a seure amb el president Sánchez, màxim responsable de la persecució y co-impulsor de l’aplicació de l’article 155.

Abans de que Reguant entrés al jutjat d’instrucció número 10, l’ex diputada cupaire estarà acompanyada en una concentració per desenes de persones de la CUP i l’esquerra independentista, així com altres grups polítics de Madrid.

Per la seva part, Baños està citat a declarar per vídeo-conferència el pròxim 18 de març.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat