Catalunya

PACTE PSOE-UP

Referèndum UAM: "cap suport a un govern que defensa la monarquia i nega el dret a decidir"

Les impulsores del Referèndum sobre la monarquia a la Universitat Autònoma de Madrid sostenen que no li donen suport a un govern que manté a la monarquia com a pilar de l'Estat, que nega l'amnistia i avala la repressió.

divendres 22 de novembre de 2019| edici� del dia

“Res podem esperar d’un govern de coalició PSOE-Unidas Podemos, un govern que defensa a la monarquia i nega el dret a decidir”. sostenen en un comunicat difós aquest dijous.

La plataforma Referèndum UAM, la primera que va impulsar un referèndum sobre la monarquia a les universitats espanyoles després de 40 anys (un exemple que ràpidament es va contagiar a 30 universitats en tot l’Estat), l’ha deixat molt clar. Els joves no donaran suport a un govern que defensa la monarquia, nega l’amnistia i el dret a decidir, manté polítiques d’ "austeritat" imposades per Brussel·les i sosté polítiques migratòries que provoquen la mort de milers d’immigrants.

També han reivindicat l’arribada dels disputats de la CUP al Congrés dels Diputats, ja que "no avalaran un govern que manté presos polítics, nega l’amnistia i el dret a decidir, com el que encapçala el PSOE al costat d’Unidas Podemos".

I proposen continuar impulsant un espai unitari de lluita, "desenvolupant, de manera independent del règim, del govern i de tots els partits que l’integren, per a construir una alternativa política i una esquerra veritablement democràtica, combativa, anticapitalista i de classe".

El comunicat complet pot llegir-se a continuació:

L’anunci de preacord per a un govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podem ha estat presentat com un fre a l’avanç de l’extrema dreta i com una “oportunitat” per a formar un govern progressista.

No obstant això, des de Referèndum UAM, plataforma d’estudiants i treballadores de la universitat que va néixer impulsant el primer referèndum sobre la monarquia en les universitats espanyoles, volem deixar clar que un govern que defensa la monarquia i nega el dret a decidir dels pobles, ens trobarà lluitant contra ell. Perquè si manté a la monarquia com a pilar de l’Estat “lligada i ben lligada”, si manté la repressió als quals lluiten, no és cap “fre” a la dreta, sinó un camí aplanat perquè aquesta s’enforteixi, com ja està ocorrent.

Les joves que volem acabar amb la monarquia, posada a dit per Franco, amiga de les cases reials saudites i corrupta, de cap manera podem donar el nostre suport a un govern que manté a aquesta reaccionària institució com a pilar de l’Estat.

No donarem suport a un govern que al costat de la corona defensarà els interessos imperialistes de l’Estat espanyol, que ven armes a dictadures genocides, deixa morir a migrants al Mediterrani i aprova la repressió al poble xilè mentre impulsa l’espoli a altres països a través de multinacionals espanyoles.

Cap suport li podem donar a un govern que nega el dret a decidir i rebutja l’amnistia per als presos i preses polítiques, que criminalitza a la joventut i que ha anunciat (com va fer Pedro Sánchez en el debat presidencial) que prohibirà la realització de referèndums, com ja s’ha fet a Catalunya.

Cap suport li donarem a un govern que ja anuncia que la seva política econòmica estarà marcada pels límits del “equilibri fiscal” impost per Brussel·les, és a dir, que continuarà retallant els nostres drets socials per a complir amb els objectius de l’austeritat, que continuarà governant per als interessos capitalistes.

Quan milers de joves votem en els referèndums de les universitats, vam dir que volíem acabar amb la monarquia, que s’emporta milions de pressupost cada any a costa de la salut i l’educació. Vam dir que volíem obrir processos constituents veritablement lliures i sobirans, per a decidir-ho tot.

I sabem que el PSOE en el govern és un enemic del dret a decidir dels pobles. Enemic, també, que la joventut i la classe treballadora decidim sobre el nostre propi futur i que ens manifestem contra les seves lleis laborals, la seva precarietat i la seva repressió.

A Madrid, enmig de la campanya electoral, des de Referèndum UAM vam ser impulsores d’un gran acte per a exigir la llibertat dels presos polítics, l’amnistia, el dret a decidir, contra la repressió i en suport al poble català. Estem orgulloses d’haver realitzat aquest acte en el Teatre del Barri al costat de nombrosos col·lectius i organitzacions socials, sindicals i polítiques a Madrid, com l’ANC Madrid, Madrileñ@s pel dret a decidir, Mares contra la Repressió, la Coordinadora 25S, el SAT andalús i la CUP, Izquierda Castellana, CRT i Contracorrent, entre moltes altres. I pensem que aquest espai de lluita i defensa del dret a decidir l’hem de continuar desenvolupant, de manera independent del règim, del govern i de tots els partits que l’integren, per a construir una alternativa política i una esquerra veritablement democràtica, combativa, anticapitalista i de classe.

Per tot això, des del Madrid del “No passaran”, saludem l’arribada de lxs diputadxs de la CUP al Congrés dels Diputats, que de manera valenta ja han anunciat que no avalaran un govern que manté presos polítics, nega l’amnistia i el dret a decidir, com el que encapçala el PSOE al costat d’Unidas Podemos.

Per més que aquest govern del PSOE es vulgui pintar de “progressista” amb l’ingrés de ministres d’Unides Podemos, ens trobarà a la joventut lluitant contra la seva repressió, pel dret a decidir i contra les seves polítiques neoliberals amb “rostre progre”.

Asamblea Referéndum UAM,
20 de novembre de 2019
Madrid
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    Unidas Podemos   /    Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Referèndum república o monarquia   /    Monarquia   /    #ReferendumUAM   /    UAM   /    PSOE

Comentaris

Comentar