×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rècord de la Xarxa Internacional La Izquierda Dario: 75 milions de visites en 2020

En l'últim any, els nostres 14 diaris virtuals han sigut visitats més de 75 milions de vegades. La Xarxa Internacional La Izquierda Diario ha tingut l’any més reeixit des del seu llançament al 2014.

Nathaniel Flakin

dimecres 6 de gener de 2021
Facebook Twitter

Al 2020, el capitalisme ha deslligat un patiment sense precedents en el món, en forma de grans incendis, la gestió desastrosa d’una pandèmia mortal i una crisi econòmica de magnitud. Però 2020 també ha sigut un any de resistència sense precedents per part dels treballadors i els oprimits. Els moviments de masses des d’Amèrica Llatina a Àfrica i Àsia han contraatacat, i els aixecaments contra la violència policial racista als Estats Units han sigut especialment importants, fins i tot traspassant les seves fronteres i contagiant-se en diversos països del món.

Aquesta situació i el repunt en la lluita de classes ha portat a les publicacions socialistes que formen part de la Xarxa de Diaris a un nou rècord. Des de l’1 de gener fins al 31 de desembre els 14 diaris que comformen la xarxa han aconseguit més de 75 milions de visites i 92 milions de pàgines vistes. Aquest ha sigut, sense dubtes, el major trànsit que ha obtingut la xarxa des del llançament del primer lloc web al 2014. Concretament:

La Izquierda Diario Argentina a França ha rebut 16 milions de visites.

Esquerda Diário al Brasil ha rebut 10,5 milions de visites.

La Izquierda Diario México 5.8 milions de visites.

La Izquierda Diario Xile 10,5 milions de visites.

Izquierdadiario.es a l’Estat espanyol ha rebut gairebé 3 milions de visites, incloses les de Esquerra Diari que també ha tingut un any rècord, amb 2.6 milions de visites (i 3.2 milions de pàgines vistes). En 2018 i 2019, la publicació en anglès amb base als Estats Units a penes havia arribat a un milió de visites a la pàgina, la qual cosa significa que han pogut triplicar la quantitat de lectors.

La Izquierda Diario a l’Uruguai, Veneçuela i Bolívia han obtingut centenars de milers de visites cadascuna, igual que Klasse Gegen Klasse a Alemanya i La Voce delle Lotte a Itàlia.

Agreguem nous diaris a la xarxa en 2020: La Izquierda Diario Costa Rica es va llançar al març i La Izquierda Diario Perú, l’1 de maig.

Enguany, hem celebrat tres actes internacionalistes en línia. A l’acte de l’1 de maig, al qual van assistir 5.000 persones en línia en simultani i també va obtenir desenes de milers de reproduccions en els dies següents. Números similars va obtenir l’acte #Trotsky2020 pel 80 aniversari de l’assassinat de Trotsky.

Al maig, La Izquierda Diario va iniciar una ambiciosa secció multimèdia, que ara inclou centenars de vídeos que presenten l’actualitat des d’una perspectiva socialista. També rellancem el Campus Virtual de la Izquierda Diario a l’Argentina, l’Estat espanyol i el Brasil on es poden trobar diferents seminaris, tallers i cursos online.

En 2020, la majoria dels diaris ja van comptar amb una revista virtual online de teoria, política i cultura, que segons la publicació surt de manera setmanal, quinzenal o mensual. Entre elles es troben Ideas de Izquierda de l’Argentina, Ideas Socialistas de Xile, Ideas de Izquierda de Mèxic, Ideias de Esquerda del Brasil, Ideas de Izquierda de Veneçuela, Left Voice Magazine dels EUA, Contrapunto de l’Estat Espanyol i RP Dimanche de França.

Per una altra part, també ha continuat augmentant la producció editorial d’Ediciones IPS-CEIP, que ja compta amb més de 80 títols publicats en castellà, i el d’Ediciones Iskra amb els títols publicats en portuguès. De la mateixa manera en la pàgina del Centro Investigaciones y Publicaciones León Trotsky es pot trobar gran part de l’obra del fundador de la IV Internacional digitalitzada.

La Xarxa Internacional de La Izquierda Diario, és una publicació per a treballadors i joves.

No tenim patrocinadors, ens financem amb l’aportació de tots els nostres lectors al voltant del món. Per a sostenir aquest mitjà necessitem que et sumis amb la teva aportació, pots trobar en cada lloc les maneres de donar-nos suport.


Facebook Twitter
Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid