×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rebel·lió a Lavapiés després de la mort d’un manter perseguit per la policia

Mmame Mbage, treballador de la venda ambulant, moria aquesta tarda a Madrid després de sofrir una parada cardiorespiratòria durant el transcurs d'una persecució policial.

EsquerraDiari.cat

dijous 15 de març de 2018
Facebook Twitter

Mbage es trobava venent els seus productes al costat d’altres companys en un carrer cèntric de la ciutat, quan la policia municipal ha irromput amb una de les freqüents batudes racistes que es vénen produint des de fa anys. Perseguit des de Sol a Lavapiés, el jove ha caigut mort enmig de la correguda.

Moments després de la seva mort, fonts policials asseguraven que la defunció no s’havia produït en el transcurs d’un operatiu policial. No obstant això, nombrosos veïns del barri de Lavapiés, lloc del decés, informaven que Mbage s’havia desplomat després d’una persecució amb la policia.

Per tot això, centenars de veïns començaven a concentrar-se en el mateix lloc on Mbaie havia caigut per mostrar la seva solidaritat amb els venedors ambulants i la indignació contra la criminalització que ve sofrint un dels sectors més desprotegits de la societat.

Instants després, les mostres de suport es convertien en una forta protesta social espontània pels carrers més cèntrics de Madrid.

Arran d’això, la policia organitzava un operatiu policial antiavalot amb l’objectiu de reprimir als centenars de manifestants que han arribat a aixecar barricades contra el creixent racisme institucional i la repressió a la comunitat immigrant.

Després de la realització de diverses càrregues policials, en les quals s’han disparat pilotes de goma, nombroses organitzacions, entre elles el Sindicato de Manteros y Lateros de Madrid, feien una crida a acudir a solidaritzar-se en protesta.

Per a aquest divendres s’ha convocat a una gran manifestació per la memòria de Mmame Mbage i contra el racisme institucional.

Per la seva banda, des del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona s’han solidaritzat també amb els seus companys de Madrid, denunciant la persecució policial, racista i xenòfoba. Des del sindicat han comentat a Esquerra Diari que estan avaluant com actuar després dels fets ocorreguts.

Cal destacar que les ciutats de Madrid i Barcelona, governades per ajuntaments "del canvi" des de 2015 són els principals nuclis urbans on la persecució policial i racista cap a aquest sector d’immigrants s’ha incrementat amb major intensitat.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat