Pandèmia

VÍDEO

Que la crisi la paguin els del barri de Salamanca

Que ens indignem amb les manifestacions d'aquesta dreta i extrema dreta, no significa que ens hàgim de conformar amb el mal menor del govern, sinó tot el contrari

dissabte 16 de maig de 2020| edició del dia

Tots hem vist la manifestació en el barri de Salamanca, amb les seves banderetes, sense la seva distància de seguretat i amb la policia tractant als manifestants amb molta manyaga. Alguna cosa que, la veritat, contrasta bastant amb les prohibició de les convocatòries petites, amb distància de seguretat convocades per sindicats i organitzacions socials per al 1r de maig.

Però vegem algunes dades sobre el Barri Salamanca. Allí la renda mitjana és de més de 91 mil € (això sense comptar els maletins i els paradisos fiscals, que ja sabem que en aquest barri són molt monàrquic i segueixen l’exemple del rei). A més el contagi és 7 o 8 vegades menor que en els barris populars i allí no se sofreixen ERTOs, en tot cas se sol·liciten.

Així, amb aquesta sensació d’impunitat (i immunitat) van deixar per un moment les seves campanyes furibundes en les xarxes entre faula i faula i van decidir sortir a jugar a manifestar-se per a demanar més llibertat. Llibertat per a què? Per a continuar explotant-nos amb contractes precaris, amb l’ERTO en una butxaca i acomiadaments en l’altre, per si de cas, amb cartes d’acomiadament en l’altre. La policia, clar, no va poder fer res, perquè estava molt ocupada assetjant els barris pupil·lars en els quals s’acumulen gairebé 800 mil multes, més que en 4 anys de llei mordassa.

Però si no volem que siguin ells els que ocupin els carrers, hem de ser nosaltres les que ens organitzem, alcem la veu i comencem a preparar-nos per a mobilitzar-nos, això sí, amb totes les condicions de seguretat, totes les mesures i precaucions que siguin necessàries.

Perquè que ens indignem amb les manifestacions d’aquesta dreta i extrema dreta, no significa que ens hàgim de conformar amb el mal menor del govern, sinó tot el contrari.

Som les treballadores i treballadors, la joventut, les dones, els i les migrants els que hem de sortir a exigir mesures urgents. Mesures com a impostos als del barri Salamanca, a les grans fortunes i grans empreses, com expropiar la fortuna a la monarquia, com reforçar la sanitat pública, tests massius per a tots, prohibir dels acomiadaments, mesures que, per descomptat, aquest govern no està disposat a portar endavant.

Hem de sortir, hem d’organitzar-nos, perquè aquesta crisi no la paguem els de sempre; aquesta vegada, que la paguin en el barri Salamanca.
temes relacionats

Pandèmia   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Extrema dreta   /    Política Estat espanyol   /    Vox   /    Madrid

Comentaris

Comentar