×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Quarta jornada de manifestacions per la llibertat de Hasel amb més repressió

Nova jornada de manifestacions a Catalunya, a Barcelona, Tarragona, Girona i Vilafranca contra l'empresonament de Pablo Hasel, que va començar aquest migdia amb protestes universitàries. La repressió policial va acabar amb tres detencions.

EsquerraDiari.cat

divendres 19 de febrer de 2021
Facebook Twitter

FOTO: Jordi Borràs - @jordiborras

La jornada d’avui ha començat des de primerenc amb les protestes universitàries i la convocatòria de vaga de part del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). La joventut universitària s’ha concentrat a Barcelona en la Plaça Universitat i en altres localitats com Lleida, Tarragona o Girona.

Les manifestacions van continuar massivament en diverses localitats catalanes, sent la de Barcelona la més massiva, però també es van mobilitzar a Vilafranca del Penedès, Girona, Tarragona i, igual que les nits anteriors, els mossos d’Esquadra han tornat a reprimir brutalment als manifestants. Els mossos han detingut a tres persones, una a Barcelona i dues a Girona.

La CUP (Candidatura d’Unitat Popular) ha denunciat que un militant i diputat electe i ex alcalde de Celrà de Girona, Dani Cornellà, ha estat colpejat i detingut per un agent de la BRIMO.

S’espera que el cap de setmana es produeixin concentracions massives tant a Catalunya com també a Madrid i altres ciutats de l’Estat espanyol.

El raper català, de 33 anys, compleix des de dimarts passat una condemna de nou mesos de presó per les seves crítiques a la monarquia i la Policia, que el Codi Penal espanyol considera com a "delictes d’expressió", i que no són més que un atac a la llibertat d’expressió.

Durant els tres últims dies les protestes de carrer han estat fortament reprimides principalment a Barcelona, Madrid i València, amb desenes de persones detingudes, entre elles menors d’edat, així com ferides i una manifestant que va perdre un ull.

El govern del PSOE i Unides Podemos va sentenciar que "en una democràcia plena, i l’espanyola és una democràcia plena, resulta inadmissible l’ús de qualsevol mena de violència". Però no es referia a la violència de la Policia sinó a les manifestacions, per la qual cosa va avalar una major repressió, que en el cas de Catalunya porta endavant el propi Govern autonòmic d’ERC i JuntsXCat.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"