Repressió

Quarta jornada de manifestacions per la llibertat de Hasel amb més repressió

Nova jornada de manifestacions a Catalunya, a Barcelona, Tarragona, Girona i Vilafranca contra l'empresonament de Pablo Hasel, que va començar aquest migdia amb protestes universitàries. La repressió policial va acabar amb tres detencions.

divendres 19 de febrer| edició del dia

FOTO: Jordi Borràs - @jordiborras

La jornada d’avui ha començat des de primerenc amb les protestes universitàries i la convocatòria de vaga de part del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). La joventut universitària s’ha concentrat a Barcelona en la Plaça Universitat i en altres localitats com Lleida, Tarragona o Girona.

Les manifestacions van continuar massivament en diverses localitats catalanes, sent la de Barcelona la més massiva, però també es van mobilitzar a Vilafranca del Penedès, Girona, Tarragona i, igual que les nits anteriors, els mossos d’Esquadra han tornat a reprimir brutalment als manifestants. Els mossos han detingut a tres persones, una a Barcelona i dues a Girona.

La CUP (Candidatura d’Unitat Popular) ha denunciat que un militant i diputat electe i ex alcalde de Celrà de Girona, Dani Cornellà, ha estat colpejat i detingut per un agent de la BRIMO.

S’espera que el cap de setmana es produeixin concentracions massives tant a Catalunya com també a Madrid i altres ciutats de l’Estat espanyol.

El raper català, de 33 anys, compleix des de dimarts passat una condemna de nou mesos de presó per les seves crítiques a la monarquia i la Policia, que el Codi Penal espanyol considera com a "delictes d’expressió", i que no són més que un atac a la llibertat d’expressió.

Durant els tres últims dies les protestes de carrer han estat fortament reprimides principalment a Barcelona, Madrid i València, amb desenes de persones detingudes, entre elles menors d’edat, així com ferides i una manifestant que va perdre un ull.

El govern del PSOE i Unides Podemos va sentenciar que "en una democràcia plena, i l’espanyola és una democràcia plena, resulta inadmissible l’ús de qualsevol mena de violència". Però no es referia a la violència de la Policia sinó a les manifestacions, per la qual cosa va avalar una major repressió, que en el cas de Catalunya porta endavant el propi Govern autonòmic d’ERC i JuntsXCat.
temes relacionats

Repressió    /    Repressió a Catalunya   /    Catalunya   /    Repressió policial   /    Jovent   /    Repressió   /    Pablo Hasél   /    Libertades Democráticas

Comentaris

Comentar